UMIROVLJENI AMERIČKI GENERAL CLARK/Amerika mora udariti na izvor ovih napada, to je Iran!

Vrijeme:1 min, 9 sec

 

Trojica američkih vojnika su ubijena, a preko 30 ih je ranjeno u noćnom napadu dronom na manju američku bazu u Jordanu. Broj ranjenih će vjerojatno još rasti jer vojnici traže liječničku pomoć zbog simptoma povezanih s traumatskom ozlijedom mozga, rekla su dva američka dužnosnika.

Dužnosnici su CNN-u dali i dodatne detalje o napadu. Kako navode, borbena bespilotna letjelica eksplodirala je u blizini prostorija u kojima su bili smješteni američki vojnici.

To je prvi put da su američki vojnici ubijeni neprijateljskom vatrom na Bliskom istoku od početka rata u Gazi.

Radi se o značajnoj eskalaciji sukoba na Bliskom istoku. Američki predsjednik Joe Biden za napad je okrivio “radikalne militantne grupe koje podržava Iran.”

Umirovljeni general američke vojske Wesley Clark, bivši vrhovni zapovjednik savezničkih snaga u Europi, na društvenoj mreži X ustvrdio je da bi Amerika trebala odgovoriti na napad u Jordanu udarom na iranske mete.

“Amerika bi trebala prestati govoriti “mi ne želimo eskalaciju”. Njima je to poziv da nas napadnu. Prestanite zvati naše udare “odgovorom”. To je reaktivno. Treba uništiti njihove vojne kapacitete i udariti na izvor: Iran”, objavio je Clark na Platformi X.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)