Izaslanstvo RH posjetilo Stolac, potpora za 61 projekt Hrvata u BiH

Vrijeme:53 sec

 

– Izaslanstvo Republike Hrvatske, predvođeno potpredsjednikom Vlade Republike Hrvatske i ministrom prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Brankom Bačićem, posjetilo je Stolac.

Tom prigodom na svečanosti je uručen 61 ugovor u okviru Programa pomoći Vlade Republike Hrvatske za povratak Hrvata u Bosnu i Hercegovinu.

Ministar Bačić izjavio je kako je današnji posjet na tragu ustavne kategorije o brizi za Hrvate koji žive izvan Republike Hrvatske.

– Ta se briga očituje kroz konkretne projekte kao što je cesta Ravno – Zavala, ali i podršku brojnim drugim projektima, kojima se potiču prometni socijalni, društveni, komunalni projekti jedinica lokalne uprave. Mi ćemo danas podijeliti 61 ugovor koji će pomoći revitalizaciji gospodarstva i stvoriti bolje uvjete za život i rad lokalnog stanovništva – dodao je Bačić.

U hrvatskom su izaslanstvo i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković te državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas.

Nakon Stoca izaslanstvo će u pratnji predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića posjetiti Ravno, gdje će obići radove na izgradnji magistralne ceste Ravno – Zavala, koje financira Vlada RH.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)