Svatko ima svoga TROLA!

Vrijeme:2 min, 7 sec

 

POTREBNO JE POJASNITI POJAVU TROLA U NAŠOJ POLITICI KOJA DJELUJE PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA!

Kako saznajemo prenosi www.crodex.net gospodin Bujanec je cijelu noć je proveo brišući te negativne komentare kako se navodi od (TROLOVA), a u svojoj novoj, pomalo smiješnoj Facebok objavi, navodno je detektirao odakle su pristizali svi ti silni negativni komentari.

 

Još uvijek se ne stišavaju reakcije na jučerašnju Bujicu u kojoj je Grmoja Bujanca svaljao tako da mu danima ni sve Pevexove veš mašine neće moći oprati nered iz gaća i s glave.

Bujanec bi trebao znati mnogo više o trolovima nego što piše, jer i on je ništa drugo nego “lažnjak”. Ne vidimo nikakvu razliku između njega i Facebook trolova; svi oni manipuliraju javnost, obično na prljav način, često lažima, ismijavanjima, čak i vrijeđanjem te izvlačenjem “prljavih gaća”, samo što imamo dvije vrste; plaćene i one volontere trolove koji to rade vođeni idejom. Plaćeni TROL je daleko slabiji od onoga kojega vodi srce! To najbolje znaju u stranci koju favorizira!!!!

Što su ustvari trolovi?

Trolovi su (Facebook) profili otvoreni pod drugim (lažnim ili sakrivenim) imenom. Trolovi mogu djelovati volonterski ili biti plaćeni, i nećemo se lagati, ima ih u svakoj političkoj opciji. Velika većina osoba koje imalo politički ili marketinški djeluju na društvenim mrežama ima barem jednog trola.

Kako rade politički trolovi?

Politčki trolovi su visoko organizirane skupine koje rade na oblikovanju javnog mnijenja. Podijeljeni su u skupine, a svatko ima svoj zadatak. Jedni komentarima rade na obrani ili napadu suparničkih političkih opcija, dok drugi prate portale, a dio radi na “napumpavanju” anketa. Bit svega je reagirati u najkraćem mogućem roku, sa što je više moguće različitih profila, kako bi javnost dobila sliku o ogromnoj podršci određene opcije.

Svi su oni povezani u grupama, na primjer, na WhatsApp-u, gdje se 0-24 javlja svaka nova objava i smjernice o tome kako djelovati (napad, obrana itd.). Nerijetko osobe koje se bave trolanjem imaju i po desetke “lažnih” profila.

Osim trolova, postoje i ljudi koji se iz pozadine bave brisanjem i skrivanjem neodgovarajućih komentara, podijeljenih u nekoliko vremenskih razdoblja kako bi se svaki komentar neistomišljenika obrisao u najkraćem mogućem roku.
Sve u svemu, teško je da javnost dobije uopće i približnu sliku, s obzirom na kompleksnost i raznolikost takvih manipulacija na društvenim mrežama.

Nadamo se da smo bar malo objasnili ljudima što je “TROL” na društvenoj mreži. Kako bi rekli u narodu svi to rade! To je normalna pojava samo oni što gube uvijek su nervozni!

 

embargo.hr / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)