Nećemo u polufinale, ali nitko ne treba biti razočaran – to je hrvatska rukometna realnost

Vrijeme:2 min, 24 sec

 

Svjetski prvak i olimpijski pobjednik Vedran Zrnić za gol.hr komentira utakmice na Europskom rukometnom prvenstvu

Prvi dojam nakon utakmice je razočaravajući s obzirom da više nemamo nikakve šanse za plasman u polufinale. Prisutna je žal što nismo igrali bolje, kolektivnije, pametnije u puno stvari.

Jako sam pogriješio u najavi utakmice kad sam pričao o Mađarskoj i rekao da oni uvijek padaju u nekim trenucima utakmice. Očigledno je Chema Rodriguez ulio pobjednički mentalitet uz svu tu silinu koju imaju i kvalitetu koju posjeduju u klubovima.

Banhidi nam je stvarno pravio problema, ali uvijek ima neki igrač koji je zvijezda. Neka taj zabije deset golova, ali nama su probleme radili i Bodo i Fazekas, ide deset puta na jednu, slabiju stranu, a mi ga ne možemo zaustaviti. Desno krilo nam je zabilo sedam golova, Banhidi nam je radio probleme, ali dobro su odigrali i njihovi drugi igrači na koje smo se možda mogli taktički više fokusirati. Golman im je bio fenomenalan.

Bez Duvnjaka i s previše tehničkih grešaka

Tehničke pogreške u našoj igri, to je problem veliki. Tin Lučin u dva navrata kad je bilo stani-pani je dao loptu u ruke. Imam dojam da imamo potencijal, da smo dobri, ali taktički nezreli na svim pozicijama. Od Lučina koji napravi grešku pa se odmah želi iskupiti do Maraša koji želi zabiti gol iz polušanse.

Nemamo vođu, vođa nam je polubolestan, a to je jako bitno. Cindrić i Karačić dobro igraju svoje role, ali nikad nijedan od njih na time-outu nije rekao akciju koja će se odigrati. Da smo mi protiv ovakve Mađarske poveli dva razlike, pobijedili bi ih sa četiri-pet.

Hrvatska - Mađarska

Mladi su vidjeli kako to izgleda

Ipak, ima puno toga pozitivnog u našoj reprezentaciji, prije svega ta mladost koja je vidjela sad kako to izgleda iznutra. Siguran sam 100 posto da ćemo biti sve bolji i bolji, samo malo taktička varijanta. Evo jedan primjer, mi na cijelom turniru nismo odigrali s igračem više izgrađenu akciju. Također, problem je i što se igrače odmah vadi, čim upute neki šut koji ne bude gol s igračem više.

Mađari su bili jaki u prvom poluvremenu, ali sve skupa je negativno što nismo uspjeli uspostaviti pravu kolektivnu igru. Ima tu još i nekih mladih igrača koji nadiru i ja sam optimist za budućnost.

To je ipak naša realnost

Činjenica da nećemo igrati polufinale nije nikakva razočaravajuća spoznaja nego je to naša realnost. Mi smo već godinama iza te neke velike četvorke (Danska, Švedska, Francuska, Španjolska), mislim da je to realnost. Daj Bože da zabljesne neka generacija, ali ovo je realnost kad pogledate koliko se djece bavi tim sportom.

Mađari su nama konkurentni, to je možda poražavajuće, ali trebamo biti realni i dok ne počnemo pravo raditi i imati dobre i plaćene trenere naš rukomet će samo padati, isto kao i ostali momčadski sportovi u Hrvatskoj.

Piše :Vedran Zrnić

gol.hr / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)