LIDERR SBB-A Radončić/Preživjeli smo, vrijeme je za politički povratak SBB-a

Vrijeme:1 min, 30 sec

 

U Brčkom je upriličena podjela stranačkih iskaznica za novih 120 članova koji su pristupili SBB-u. Predsjednica SBB-a Brčko Ina Pamukčić je istaknula važnost SBB-ovih kadrova u Distriktu i konstruktivnu ulogu koju stranka ima u Skupštini i političkom životu Distrikta.

Stranačke iskaznice uručio je predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić.

U svom obraćanju novim članovima osvrnuo se na tešku političku situaciju u BiH i, između ostalog, rekao:

– Veliki broj ljudi me zvao, neovisno o tome jesu li naši članovi, simpatizeri ili građani, s jasnim pitanjem kada će se SBB vratiti na političku scenu, jer naša državotvorna stranka i politika nedostaju u ovim turbulentnim vremenima. Evo ovdje, u mjestu koje je neuralgična i povezujuća točka BiH, u Brčkom, mi počinjemo svoj povratak i pripreme za predstojeće lokalne izbore. SBB je doživio najmonstruoznije i najteže udarce. Ali, sada se otvaraju velika vrata za politički povratak SBB-a s novim i mladim ljudima na čelu svih stranačkih procesa, poručio je Radončić, prenosi Avaz.

Radončić je dodao da se sada pokazalo kako je bio u pravu što je podnio ostavku na mjesto ministra sigurnosti BiH jer su ispravne postupke Tužiteljstva BiH protiv Novalića politička dinastija i SDA lažno proglasili udarom na Bošnjake.
– Bošnjaci jesu udareni, ali ne od Tužiteljstva BiH, nego od dinastije Izetbegović i Osmana Mehmedagića i Ranka Debevca na čelu. Tu smo povjesno pokazali i dokazali da smo principijelni i da nas nema u korupciji. Izgubili smo izbore prije godinu i pol, ali smo svojim doprinosom potpuno porazili opciju povratka dinastije i mafije na vlast. Sada očekujemo od vladajuće trojke, koja nema ozbiljnu političku alternativu, da u prioritet stavi ekonomiju i razvoj i da im svi mi pomognemo u tome do izbora 2026. godine. Preživjeli smo, vrijeme je za politički povratak SBB-a – poručio je Radončić.
večernji.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)