Perkovac/”Sretan sam zbog ovih dječaka, ali i tužan zbog svih gluposti koje smo napravili”

Vrijeme:1 min, 56 sec

 

Izbornik Perkovac sretan je zbog prezentacije naših mladih igrača, ali isto tako ne može ne žaliti zbog svih pogrešaka koje je momčad u utakmici napravila.

Bilo je napeto do kraja, ali Hrvatska je ipak morala pognutih glava napustiti teren nakon utakmice protiv Francuske. Poraz 32:34 nije nešto što raduje, ali s nekim stvarima je izbornik Goran Perkovac ipak bio zadovoljan, što je naveo u razgovoru za RTL odmah nakon utakmice.

“Moram reći da su moji osjećaji podijeljeni. Vrlo sam sretan zbog ovih dječaka koji su pokazali da mogu igrati s najboljima na svijetu i to je jako dobro, a s druge strane sam jako tužan jer smo napravili toliko gluposti, dali smo im loptu u ruke sigurno šest ili sedam puta, nisu uopće morali raditi za to. Najbolji primjer je kod 27:26, kad smo im kod igrača više poklonili dvije lopte gdje su šutirali na prazan gol”, prisjetio se izbornik trenutaka koji su odlučili susret.

Bili smo tu, ali pogreške su presudile

Hrvatska je u drugom dijelo cijelo vrijeme bila tu, ali nije se uspjela vratiti u vodstvo. Francuzi su iskusno izdržali.

“Imali smo ih, usudio bih se reći da smo bili bolji, ali smo napravili toliko pogrešaka da je to u jednoj ovakvoj utakmici previše”, zaključio je, dodavši nešto o detekciji problema koji je do toga doveo:

“Niti sam tražio problem, niti ću tražiti. Činjenica je da imamo mlade momke koji 4-5 mjeseci igraju na ovom nivou pa je to normalno. Kroz utakmice će to naučiti i bolje reagirati. Šteta što nismo izvukli neodlučeno, bilo je to lako moguće.”

Morali smo kapitalizirati obrane Kuzmanovića

Neizbježna tema je fenomenalni vratar Dominik Kuzmanović. Obranio je 13 šuteva, a prije njega Mandić još tri.

“Kuzmanović je bio odličan i to smo morali kapitalizirati. 16 obrana vratara je nešto ogromno. Najveći problem su bile naše greške, nisu nas oni dominirali, igrali smo za nijansu bolje od njih. Kad napraviš takve jednostavne greške, olakšaš im posao”, zaključio je.

Za dva dana slijedi Mađarska, utakmica u kojoj moramo po pobjedu, kao uostalom u svakoj od tri preostale.

“Svaka iduća nam je finale svjetskog prvenstva, europskog i Olimpijskih igara. Ja vjerujem da mi imamo šanse protiv Mađara. Ali, oni nisu naivni, fizički su još jači od Francuza i bit će rovovska borba”, završio je.

 

gol.hr / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)