Hrvatska još može ispasti i biti prva, ali i prenijeti dva boda u totalno ludoj kombinaciji

Vrijeme:1 min, 8 sec

 

Postoji nekoliko mogućih raspleta pred zadnje kolo prvog kruga.

Rukometaši Hrvatske bolno su prizemljeni remijem protiv Austrije u 2. kolu 1. kruga Europskog prvenstva u Njemačkoj. Da smo dobili tu utakmicu, bili bi sigurni u drugom krugu, a ovako možemo i dalje biti prvi, ali i ispasti u totalno ludom raspletu.

Hrvatska u utorak od 18 sati igra protiv Rumunjske, a Španjolska u zadnjem kolu skupine igra s Austrijom. Trenutačno Austrija i Hrvatska imaju po tri boda, a Španjolska je na dva.

Naše rukometaše isključivo pobjeda protiv Rumunja ostavlja sa sigurnim plasmanom u drugi krug i dva boda, ako Španjolska pobijedi Austriju. Bude li obrnuto, idemo dalje s jednim bodom.

Bude li neriješeno u zadnjoj utakmici Hrvatske u skupini, otići ćemo dalje s dva boda, dobije li Furija Roja, odnosno s bodom, odigra li Austrija egal.

Opasno ćemo živjeti u slučaju poraza, odnosno ako Španjolci pobijede Austriju. U tom slučaju će odlučivati gol razlika Austrije i Hrvatske, trenutačno samo plus deset, a Austrija na plus sedam. No taj je rasplet najmanje realan i u njemu bi kockasti mogli kući poslije samo jednog kruga.

Postoji mogućnost da u slučaju poraza Hrvatske i Austrije prenesemo dva boda, ako Hrvatska od Rumunjske izgubi s manje od tri gola razlike u odnosu na razliku kojom je Španjolska pobijedila Austriju.

Tablica skupine B:

Standings provided by Sofascore
gol.hr / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)