HRVATSKA – CRNA GORA/Utakmica odluke na Euru, Barakude žele na broj jedan

Vrijeme:1 min, 10 sec

 

Hrvatska i Crna Gora igraju od 20:15 u Dubrovniku na Europskom vaterpolskom prvenstvu.

U trećem kolu skupine A Europskog vaterpolskog prvenstva Hrvatska od 20:15 igra protiv Crne Gore.

Utakmica je ovo odluke za Barakude čiji je proklamirani cilj osvajanje jednog od prva dva mjesta u ovoj grupi i izravno osiguravanje mjesta u četvrtfinalu.

Da bi u tome uspjeli, izabranici Ivice Tucka večeras ne smiju u osnovnom vremenu izgubiti od Crnogoraca odnosno moraju dvoboj dovesti barem do produžetaka budući da bi u tom slučaju imali u džepu jedan bod koji bi bio dovoljan.

Za očekivati je da će u ranijem terminu Španjolska opravdati status favorita protiv Francuske, a bude li tako (da Furija uzme sva tri boda), Hrvatskoj će trebati pobjeda kako bi u konačnici završila na prvom mjestu.

Osim što bi kao broj jedan ili broj dva Barakude automatski se plasirale u četvrtfinale, dobili bi i nekoliko dragocjenih dana odmora, jer četvrtfinalni meč igrao bi se u petak.

Shodno tome, scenarij u kojem bi Hrvatska završila na trećem mjestu u skupini (Španjolska pobijedi Francusku, Crna Gora Hrvatsku) bio bi prava katastrofa jer bi Tuckove trupe morale već u srijedu razigravati za mjesto u četvrtfinalu. Iz tog razloga, iznimno je bitno da naša reprezentacija večeras osvoji barem bod, a bilo bi sjajno kad bi uzeli dva ili tri i time kao pobjednik skupine odjurili u četvrtfinale.

Tablice omogućuje Sofascore
gol.hr / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)