Mlinarić predao DORH-u nadopunu kaznene prijave za ratne zločine, obuhvaća 64 oficira JNA

Vrijeme:1 min, 41 sec

 

Predsjednik Centra dr. Ivan Šreter i hrvatski saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić predao je danas Državnom odvjetništvu Hrvatske nadopunu kaznene prijave s popratnom dokumentacijom za ratne zločine u istočnoj Slavoniji, a obuhvaća još 12 oficira JNA, odnosno s prethodnom prijavom ukupno njih 64.

Kaznena se prijava ne odnosi samo na Vukovar nego i na cijelu istočnu Slavoniju, za 64 živuća oficira JNA, pojasnio je na konferenciji za novinare ispred DORH-a.

“Nitko ne može reći da je prekasno, jer to pokazuje i suđenje majoru KOS-a i ispitivaču u logoru Vojislavu Mediću na osječkom Županijskom sudu. Nikad nije kasno, ratni zločin ne zastarijeva i Centar dr. Ivan Šreter će nastojati da se procesuira sve što se može procesuirati”, istaknuo je Mlinarić.

Cilj je pokrenuti institucije kao što je DORH, političare i Ministarstvo branitelja koji nisu zainteresirani za naš rad jer je to očito za njih ‘netema’, ocijenio je.

Ustvrdio je i kako čovjek kada izgubi postaje beskućnik, a kada mu se na zna za grob kao da nikada nije ni postojao. “A takvih je više od 1000 i oni to nisu zaslužili. Minimum je da ih se pronađe i dostojanstveno pokopa, a hrvatska država im to treba omogućiti”, poručio je Mlinarić, prenosi Hina.

Najavio je kako se aktivnosti Centra sele na područje Benkovca, Obrovca i Knina. Tvrdi i kako to nema veze s predstojećim izborima i dodaje kako će kaznena prijava ‘za stravične zločine u Dalmatinskom zaleđu koji nisu procesuirani biti gotova u listopadu ili studenome’. To ima veze s pravdom i ratnim zločinima koji nisu procesuirani u proteklih 30 godina, a mogli su biti. Cilj nije mržnja ni osveta, nego pravda koja nije zadovoljena, poručio je Mlinarić.

Podsjetio je kako je nedavno podignuta optužnica za ubojstvo djeda Luke Modrića i ustvrdio kako je i Centar tome pridonio budući da raspolaže s tim dokumentima. “To će biti obuhvaćeno širom kaznenom prijavom, kao što je bila i za istočnu Slavoniju, odvjetnika Berislava Živkovića”, rekao je.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)