Filip Hrgović na meti teških optužbi rivala: Tvrdi da tako boksa namjerno

Vrijeme:1 min, 51 sec

 

Dok naš najbolji boksač Filip Hrgović očekuje dogovor meča karijere s Anthonyjem Joshuom, u potrazi je za novim protivnikom i njegova dosadašnja najveća žrtva, Zhilei Zhang.

Kinez traži nekog iz kvarteta Joshua-Usik-Fury-Hrgović, ali svi oni imaju druge planove na samom vrhu svjetskog boksa. Zato je Zhang poručio kako bi se zadovoljio Josephom Parkerom, koji je nedavno u Rijadu dokrajčio snove o  povratku Deontayja Wildera u vrh.

Na tom je vrhu trebao biti, prema vlastitom mišljenu, i Zhang, koji još uvijek ne može prijeći preko sudačke odluke u meču s Hrgovićem. Mnogi i dalje, naročito u američkim boksačkim medijima, tu pobjedu nazivaju kontraverznom iako Filipu nitko ne može reći da je nekom nešto ukrao.

Zhang je pak napravio sjajan potez što je nakon tog poraza, jedinog u karijeri, uzeo meč sa Joeom Joyceom i pobijedio ga, ne jednom, već dva puta, čime je postao obvezni izazivač za svjetski WBO naslov. Zbog svega toga Kinez ima prilično dobar status u boksačkim medijima, gdje i dalje bocka Hrgovića kad god stigne.

Zhilei ZhangZhilei Zhang

Hrgović na meti Zhanga

”Kad pogledate Hrgovićev rezime, poklonjena mu je pobjeda protiv mene kada je došao do pozicije obveznog izazivača u IBF-u. Nakon toga je imao dvije borbe s nižerangiranim protivnicima jer se boji izgubiti tu poziciju”, objašnjavao je svoje viđenje situacije za Fight Hype.

”Borio se protiv Demseyja McKeana iz Australije 12 rundi i stalno ga je udarao u potiljak. Možemo ga zvati profesionalnim udaračem u potiljak jer u svakoj borbi, u svakoj rundi udara protivnika u potiljak. Da, nokautirao je Marka de Morija, ali i njega je udarao u potiljak, jer on to radi”, rigao je vatru 40-godišnji Kinez, kojeg bismo uskoro trebali gledati u jednoj od borbi uoči meča za ujedinjenje titula Usik – Fury.

Takve poruke dio su boksačkog biznisa i naravno da Filip nije bacao ilegalne udarce jer bi suci to više kažnjavali. Ima nešto i do okretanja protivnika i vješanja po našem boksaču.

Zhang je uspio vratiti svoju karijeru na pravi put nakon poraza, a sada pokušava provokacijama doći do novog meča s El Animalom. No Hrgu ove godine čeka nešto ipak zanimljivije – Anthony Joshua i meč za svjetsku titulu IBF prvaka.

 

gol.hr / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)