Policajac unio Osmici mobitel u ćeliju, koga je trebao zvati bivši ravnatelj OSA-e ?

Vrijeme:1 min, 6 sec

 

Ovih dana vlada prava drama u državnom zatvoru u Vojkovićima.

Uprava ovog zatvora pokrenula je prije nekoliko dana disciplinski postupak protiv zapovjednika smjene i zatvorskog policajca zbog sumnje da su počinili teži disciplinski prekršaj.

Afera “Prisluškivanje”

Prošlog tjedna jedan zatvorski policajac ušao u pritvorsku ćeliju uhićenog Osmana Mehmedagića Osmice, bivšeg direktora OSA-e, koji je pritvoren prije 15 dana odlukom Suda BiH u aferi “Prisluškivanje”, zajedno s Rankom Debevcem, predsjednikom Suda.

Ove sudske policajce, koji su i suspendirani, odmah je ispitala SIPA, a Uprava zatvora je pokrenula i disciplinski postupak, zbog sumnje da ugrožavaju istragu i krivični postupak u predmetu protiv Osmice i Debevca.

No, prema informacijama „Avaza“, iz izvora bliskih istrazi, Osmici je policajac unio mobitel u ćeliju, što je utvrđeno kasnije detaljnom istragom.

Naime, nakon kriminalnog pokušaja da sakriju mobitel Debevca u SIPA-i, sada su uradili sve da na kriminalni način unesu telefon osumnjičeniku u ćeliji!?

To, inače, isključivo rade najteži kriminalci. Telefoni su ranije otkrivani u ćelijama Darka Šarića, a u BiH kod Zijada Turkovića.

Utjecaj na svjedoke

Najčešće, ti se telefoni koriste za nastavak kriminalnih radnji ili upravljanjem nezakonitih procesa utjecaja na svjedoke i istražne radnje.

I na ovaj način, dvojac Debevec-Mehmedagić pokazuje zaista nevjerojatno kriminalno lice, čime i ukupna javnost shvaća o kome se i kakvim osobama radi.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)