KOŠARAC/Zabrinjavajuće informacije da će bošnjački dvojac blokirati izbor generala OS BiH

Vrijeme:1 min, 55 sec

 

Zamjenik predsjedateljice Vijeća ministara BiH Staša Košarac izjavio je da su izuzetno zabrinjavajuće informacije da će, kako je naveo, bošnjački dvojac u Predsjedništvu BiH na današnjoj sjednici blokirati izbor generala Oružanih snaga BiH, uključujući i imenovanje generala Gojka Kneževića za načelnika Zajedničkog stožera OS BiH.

Ukoliko se ove najave obistine, dodao je Košarac, to će značiti dodatnu potvrdu perfidne i licemjerne politike struktura iz FBiH.

– Prvo su mjesecima opstruirali imenovanja novih generala na zapovjedne pozicije, pa je Helez (op.a. Zukan Helez, ministar obrane BiH), nakon upozorenja iz omiljenih mu NATO i EUFOR struktura, dostavio Predsjedništvu BiH popis. Sada očigledno pokušavaju dodatno odugovlačiti proces preko Denisa Bećirovića (op.a. bošnjački član Predsjedništva BiH) – istakao je Košarac na društvenoj mreži Instagram.

On je naglasio da je razlog samo jedan – Sarajevu smeta Srbin na čelu Zajedničkog stožera OS BiH.

– Ne mare oni za zakon, niti za činjenicu da je Senadu Mašoviću prije dvije godine istekao mandat. Cilj je samo jedan – spriječiti imenovanje srpskog generala na poziciju – istaknuo je Košarac.

Kako je naveo, prepoznata je njihova sračunata i podmukla taktika.

– Kako bi u očima svojih zapadnih mentora bili ‘dobri momci’, pustit će određene odluke u ministarstvima ili u Vijeću ministara BiH, ali će ih blokirati u Predsjedništvu BiH putem Bećirovića. Onda će nama pričati kako tobože nad njim nemaju kontrolu, kako ne poštuje dogovore i slično. Ali on će i dalje opstruirati – dodao je Košarac.

Prema njegovim riječima, takav scenarij “Trojka” je već oprobala kod Istočne nove interkonekcije.

– Bošnjački ministri su u VijećuSavjetu ministara BiH dali suglasnost za pokretanje pregovora sa Srbijom radi zaključivanja sporazuma o realizaciji ovog strateškog projekta, ali Bećirović to stopira u Predsjedništvu BiH – naglasio je Košarac.

On je podsjetio i na činjenicu da su bošnjački ministri u Vijeću ministara BiH odugovlačili s imenovanjem novog ministra financija i trezora BiH Srđana Amidžića, iako je ranijim političkom dogovorom odlučeno da ta pozicija pripadne Republici Srpskoj i SNSD-u.

– Na perfidan način taktiziraju i ciljano opstruiraju projekte važne za Republiku Srpsku, kao i imenovanje Srba na rukovodeće pozicije na zajedničkoj razini. A onda nam, bez trunke srama, drže slovo o tome kako Srpska nešto blokira – poručio je Košarac.

On je upitao kako raditi s takvim ljudima i kako ispuniti bilo kakav dogovor sa sljedbenicima politike “do podne jedno, od podne drugo”.

 

 hms.ba/ Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)