KRIŠTO: Nužna je reforma izbornog zakona kako bi se zaštitila kolektivna i individualna ljudska prava

Vrijeme:53 sec

 

Predsjedateljica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto razgovarala je danas u Sarajevu s ministrom vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordanom Grlićem Radmanom o unaprjeđenju bilateralne suradnje, s naglaskom na pitanje europskih integracija.

Tijekom susreta istaknuto je da je riječ  o dvjema prijateljskim zemljama s izvrsnim dobrosusjedskim i bilateralnim odnosima.

Predsjedateljica Krišto iskazala je zahvalnost ministru Radmanu kao i Vladi Republike Hrvatske na snažnoj podršci europskom putu Bosne i Hercegovine. Izrazila je očekivanja da će se ta podrška i nastaviti u budućnosti, do stjecanja punopravnog članstva BiH u EU-u.

Istaknula je kako Vijeće ministara BiH ostaje snažno fokusirano na europski put Bosne i Hercegovine, kao i na reforme koje su sastavni dio tog procesa.

Glede reformi, istaknula je kako su nužne žurne izmjene izbornog zakonodavstva u skladu s odlukom Ustavnog suda BiH o legitimnom predstavljanju i presudama Europskog suda za ljudska prava, a kako bi se zaštitila kolektivna i individualna ljudska prava te osigurala unutarnja stabilnost nužna za daljnji iskorak prema EU-u, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

 

hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)