Mlinarić namjerava spriječiti Pupovca da oda počast na Dunavu

Vrijeme:1 min, 28 sec

 

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić namjerava onemogućiti Milorada Pupovca i SDSS da puštanjem vijenaca u Dunav odaju počast poginulim žrtvama u Vukovaru 17. studenog. Mlinarić kaže da je to najavio još prošle godine.

– Najavio sam prošle godine da Milorad Pupovac više neće bacati vijenac u Dunav i da neće prljati žrtvu Vukovara. Ja do svoje riječi držim i ove godine Pupovac neće baciti vijenac. Nismo mi siledžije, nasilnici niti huligani, ali postoji crta ispod koje se ne ide, a ovo je ta crta, poručio je Mlinarić s konferencije za novinare u Saboru.

Mlinarić je naglasio da je riječ o kršenju Zakona o proglašenju Vukovara mjestom posebnog domovinskog pijeteta te da će ga, pokuša li to učiniti i ove godine – dočekati. Umjesto 17. studenoga, zastupnike SDSS-a poziva da u Vukovar dođu 18. studenog.

– Točno u zakonu stoje, u članku 8 – navedena mjesta gdje se odaje pijetet. To je Vukovarska bolnica, to je groblje branitelja, to je Ovčara, to je Borovo Commerce, to je Velepromet. To nije Dunav gdje dolazi Milorad Pupovac raditi performans. Ja ga čekam tamo. Koliko ljudi? Mogu dovesti koliko hoću. Hoću dovesti 100, 1000, 5000. To je na meni. Ali stati ćemo u živi lanac, nećemo dati da se krša zakoni, izjavio je Mlinarić.

– Ako ikome i bacaju vijenac, da ne bi bilo da smo mi neki radikali, slobodno neka ga bacaju u srpnju, kolovozu, kako su navodili muljajući s datumima, neka dovezu šleper vijenaca, nitko ih neće pogledati, mi nemamo problem s time ako je netko od srpskih civila stradao, samo je pitanje od koga je stradao, ali 17. neće, zaključio je Mlinarić.

Komentirajući prijedlog Ivana Anušića za novog ministra obrane, Mlinarić je najavio da će glasovati protiv njega jer su oporbena stranka.

 

vijesti.hrt.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)