NASRALLAH ODRŽAO GOVOR/Vođa Hezbollaha pozvao arapske zemlje da podrže Hamas i najavio napade na američke snage u Siriji i Iraku

Vrijeme:1 min, 4 sec

 

Vođa proiranskog Hezbollaha Hassan Nasrallah nastavlja obratio se danas javnosti. Opravdavao je napade te proiranskih milicija na američke trupe u regiji. Rekao je kako je Izrael krhak poput paukove mreže” te ga je optužio da laže o napadu Hamasa 7. listopada.

“Izrael je lažno tvrdio da je Hamas odrubljivao glave bebama, ali nije uspio pružiti nikakve dokaze” – unatoč pružanju jezivih vizualnih dokaza da jesu – “dok je cijeli svijet vidio slike palestinske djece bombardirane u Gazi”, kazao je Nasrallah.

“SAD se mora smatrati odgovornim i platiti cijenu za zločine koje je počinio Izrael u Gazi, stoga su pokreti otpora napadali i nastavit će napadati američke snage u Iraku i Siriji”, zaklinje se vođa Helzbollaha.

“Izrael se pokazao kao slaba država, krhka poput paukove mreže, i potrebna joj je američka i zapadna podrška”, tvrdi.

“Inače, zašto bi američka mornarica poslala nosač zrakoplova nedugo nakon napada 7. listopada? Zašto bi inače Biden posjetio Izrael, zajedno s brojnim američkim vladinim tajnicima, vojnim vrhom i europskim čelnicima?”

“Pobjeda Gaze protiv Izraela neće biti pobjeda Irana ili Muslimanskog bratstva, to će prije svega biti domoljubna pobjeda Palestinaca, ali i Egipta, Jordana, Sirije i također Libanona. Stoga je naša dužnost podržati Hamas u Gazi.”

Također poziva arapske zemlje da zaustave izvoz nafte u Izrael.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)