Boris Havel/Hrvatima iz BiH džihadistički zločini nisu nepoznat prizor

Vrijeme:2 min, 24 sec

 

“Džihadistička zvijer ubila psa i spalila kuću, i tko zna što još. Hrvatima iz Bosne i Hercegovine (Grabovica, Uzdol, Vareš, Križančevo Selo, Buhine Kuće…) nije nepoznat prizor”, objavio je Havel prije dva dana.

 

Politolog i profesor na zagrebačkom Fakultetu političkih znanosti Boris Havel je na X-u (bivšem Twitteru) objavio snimku paljenja izraelske kuće. Uz objavu je napisao “kako to Hrvatima iz BiH nije nepoznat prizor”.

Riječ je o profesoru koji je prije pet godina na Twitteru kršćanstvom pravdao zatiranje civilizacija Amerike, o čemu je Index pisao. Jučer je politolog Havel gostovao na HRT-u gdje je objašnjavao što je Hamas i zašto ratuje s Izraelom.

“Džihadistička zvijer ubila psa i spalila kuću, i tko zna što još. Hrvatima iz Bosne i Hercegovine (Grabovica, Uzdol, Vareš, Križančevo Selo, Buhine Kuće…) nije nepoznat prizor”, objavio je Havel prije dva dana, prenosi index.hr.

Već je imao slične istupe

Klix piše da ovakvi istupi nisu novost za profesore Havela, inače rođenog Sarajliju. U par navrata je za medije u Hrvatskoj, ali i one u BiH, izjavljivao kako su “Hrvati iz BiH prvi u Europi razumjeli što se događa u izraelsko-palestinskom sukobu”.

Prije četiri mjeseca je Havel u intervjuu za RTV Herceg-Bosne to obrazložio tezom da se na “oba područja dotiču civilizacije”, piše Klix.

“Hrvati u Herceg-Bosni dijele mnoge zajedničke vrijednosti s Izraelcima i u tom kontekstu postoji međusobno prepoznavanje”, govorio je tada Havel. Politolog je istaknuo kako ta poveznica postoji također jer su se jedino u Palestini i BiH Suniti i Šiiti ujedinili kako bi vodili džihad.

“U BiH djeluje terorističko Muslimansko bratstvo”

Havel smatra da u BiH i dalje djeluje “terorističko Muslimansko bratstvo s kojim je u nekim kontaktima bio i Alija Izetbegović”.

“Ta organizacija je i dalje prisutna u BiH, ona ne djeluje samo kao teroristička organizacija, ona djeluje kao čimbenik na svim planovima”, izjavio je Havel prije par godina za Radio Herceg-Bosne.

“Izbjeglička kriza u Europi izazvana s ciljem širenja džihada”

Havel također zastupa i tezu da je izbjeglička kriza u Europi izazvana s ciljem da se širi džihad. Osim toga, izjavio je i kako Iran želi izazvati nuklearni rat kako bi na svijet doveo “Mehdija”, piše Klix.

U islamskoj eshatologiji vjeruje se da je Mehdi konačni vođa i da će se pojaviti na kraju vremena kako bi svijet oslobodio zla i nepravde. Smatra se potomkom Muhameda koji će se pojaviti neposredno prije Isusa Krista i povesti muslimane da vladaju cijelim svijetom.

 

Vrisak.info / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)