Izrael iz zraka napao Gazu, najavili i kopnenu ofenzivu: ‘Hamas je želio promjenu i dobit će je’

Vrijeme:1 min, 32 sec

 

Izrael nastavlja s napadima na Pojas Gaze, pogađa stotine ciljeva i pretvara četvrti u ruševine, dok se na njegovom teritoriju otkrivaju novi zločini nakon brutalnog iznenadnog napada militanata Hamasa. Hamas je u subotu poslao borce na izraelski teritorij. Više od 1200 ljudi ubijeno je u Izraelu, a tisuće su ozlijeđene u napadu, prema IDF-u.

Izraelske obrambene snage (IDF) u srijedu su priopćile da su pogodile pomorske ciljeve u Gazi, za koje tvrde da su ih koristili militanti Hamasa za izvođenje napada na izraelsku obalu. Operaciju su izveli mornarički vojnici IDF-a, izraelske zračne snage i izraelski topnički korpus, stoji u priopćenju IDF-a.

Mete su uključivale dokove, koji su pogođeni raketama s brodova, helikoptera IDF-a i kopnenih topničkih baterija, dodaje se. Osim toga, izraelske mornaričke snage ubile su ronioca Hamasa koji se pokušao infiltrirati u Izrael s obala Gaze ranije u srijedu, priopćio je IDF.

Izraelski ministar obrane Yoav Gallant, obraćajući se vojnicima u blizini ograde Gaze, rekao je: “Hamas je želio promjenu i dobit će je. Ono što je bilo u Gazi više neće biti.”, piše Reuters.

“Počeli smo ofenzivu iz zraka, kasnije ćemo doći i sa zemlje. Kontroliramo područje od drugog dana i mi smo u ofenzivi. Samo će se pojačati.

poster
Na sjevernoj granici Izraela ispaljena je salva raketa iz južnog Libanona prema Izraelu, što je izazvalo uzvratno granatiranje Izraela, rekla su tri sigurnosna izvora. Više granata ispaljenih sa sirijskog teritorija palo je na otvorena područja u Izraelu, dodatno povećavajući strah da bi nasilje moglo dovesti do šireg rata.

Izrael je priopćio da su desecima borbenih zrakoplova pogodili više od 200 ciljeva tijekom noći na srijedu u četvrti Gaze za koje kažu da ih je Hamas koristio za pokretanje svog neviđenog vala napada.

– Napadnuta je i teroristička infrastruktura koju koristi teroristička organizacija Islamski džihad – navodi se.

 

vecernji.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)