TUSK: Poljska zabija nož u leđa Ukrajini

Vrijeme:51 sec

Bivši poljski premijer i predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk optužio je vladu stranke Pravo i pravda (PiS) da “zabija politički nož u leđa Ukrajini” jer im to pogoduje u kampanji pred parlamentarne izbore 15. listopada.

Tusk, čelnik poljske Građanske koalicije, obratio se na konferenciji za novinare u Kaliszu, gdje se osvrnuo na izjavu premijera Mateusza Morawieckog, koji je sinoć rekao da Poljska trenutačno ne šalje nikakvo oružje Ukrajini jer će se sada “naoružati najmodernijim oružjem”.

“Oni (PiS-ova vlada) su ugrozili naše interese, dali gotovo kompletno oružje koje bi moglo biti korisno na frontu i na kraju uništavaju to ulaganje u (poljsko-ukrajinske) odnose. To je potpuno neprihvatljivo”, rekao je Tusk.

“Najgore je što je danas ova eskalacija, ako se nastavi, obje strane su – Kijev i Varšava – blizu da protrate ono što je bila velika prilika za cijelu regiju, za Poljsku i Ukrajinu, poljsko-ukrajinsku solidarnost protiv ruske agresije, pomoć za ukrajinsku za pobjedu u ratu s Rusijom, poljsko-ukrajinsko prijateljstvo i racionalnu, asertivnu politiku.”

 

hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)