Zlatko Dalić/Da sam šutio, nitko ne bi bio, konačno da je netko progledao!

Vrijeme:2 min, 3 sec

 

Zlatko Dalić i Dominik Livaković su najavili dvoboj protiv Latvije.

Pred Vatrenima su dvije važne utakmice u kvalifikacijama za Euro 2024. Hrvatska uz prijenos na Novoj TV i gol.hr-u igra protiv Latvije u Rijeci i u gostima protiv Armenije.

Uoči sutrašnje utakmice Zlatko Dalić i Dominik Livaković su najavili Latviju.

Pred novinarima je prvo pričao Livaković, novi golman Fenerbahčea.

”S obzirom na broj stanovnika radimo čudesne rezultate. Momčad je u sigurnim rukama, tu su Jole, Sosa, Šutalo, Ivanušec, mislim da ne trebamo brinuti o budućnosti kad odu senatori. Na dobrom smo putu”, započeo je Livaković koji je u konkurenciji za najboljeg golmana svijeta.

”Meni je najveća nagrada što smo bili drugi i treći, najvažnija mi je momčad. Naravno da mi je drago biti u društvu takvih deset golmana i čestitam Jošku Gvardiolu što je i on nominiran u svojoj kategoriji.”

Livaković će braniti

”Nisam trenirao par treninga u Fenerbahčeu, ali sad je sve u redu. Magnet je pokazao nešto, ali se ispostavilo da je OK pa me trener malo poštedio. Sasvim sam spreman.”

Riječ je nakon Livakovića preuzeo Zlatko Dalić.

”Mi imamo respekt prema svima i takva je stvar i s Latvijom. To sam rekao i igračima i stožeru i krenut ćemo s najjačim mogućim sastavom. Želimo igrati s 15 igrača, rasporediti snagu i nećemo mijenjati ništa. Krećemo s najjačim što imamo, ali nemojte me dovoditi u situaciju da mijenjam svoj stil i najavljujem sastav. Idemo s punom snagom. Nama što prije treba tih 15-16 bodova da se plasiramo.”

Dalić može postati hrvatski izbornik s najviše pobjeda

”Uopće se s time ne zamaram, nisam ni znao. Ne bavim se time, meni je najbitnije da se plasiramo na Europsko prvenstvo, a onda ćemo lako o drugim stvarima.”

Na listi kandidata za najbolje na svijetu, nalazi se trojica Hrvata.

”Sad se vidi da sam bio u pravu kad sam kritizirao i kad nisam glasao na izboru FIFA-e jer nije bilo naših igrača. Da sam šutio, vjerojatno ne bi ni sad nitko bio. No, sve smo izborili na terenu. Hvala FIFA-i na nominacijama. Nekad ih kritiziram, a sad ću ih pohvaliti.”

Latvije novinare je zanimalo kako Hrvatska radi takve uspjehe sa samo četiri milijuna stanovnika.

”Svi se kale kroz hrvatsku ligu pa odu u ozbiljne europske klubove, razvijaju se. Mi imamo strast, emociju s kojom igramo za reprezentaciju. Zaista mi je to teško objasniti.”

 

gol.hr / Šport/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)