Jakirović najavio pojačanja/”Rijeka? Najlakše je sve svaliti na mene, zaboravlja se što sam napravio”

Vrijeme:2 min, 2 sec

 

Sergej Jakirović stigao je do prve pobjede protiv Sparte Prag u borbi za Europsku ligu.

Sergej Jakirović je upisao prvu pobjedu na klupi Dinama. U prvom susretu svladali su Spartu Prag (3:1) na Maksimiru i pred uzvratni dvoboj napravili veliki korak naprijed u borbi za plasman u Europsku ligu.

“Bio je ovo jako emotivan tjedan. Nije lako, teške su to odluke, bez obzira na to što ljudi mislili. Jako sam ponosan na dečke kako su odigrali, pokazali su jako mentalno stanje.

Izjednačili smo u pravo vrijeme, na poluvremenu smo se korigirali, odlično ušli u drugi dio, tako da je bilo samo pitanje vremena kad ćemo zabiti”, rekao je Jakirović nakon susreta pa se osvrnuo na Luku Ivanušeca koji se u suzama oprostio od Dinama:

“Drago mi što je Ivanušec zabio, idealan scenarij, kao u nekom filmu. Moramo sad tražiti novog Ivanušeca, novog Livakovića, no odlasci su neminovni”.

Komentirao nastup Stojkovića

U nedjelju ih čeka novi težak susreta, Rijeka dolazi na Maksimir u ligaškom derbiju:

“Svaka sljedeća utakmica nam je finale, u svakoj idemo po maksimum. Čekaju nas Rijeka i Osijek, morat ćemo se baciti na glavu, svaki je igrač važan kada igramo svaka tri dana. Bit će rotacija, svi će dobiti priliku”.

Komentirao je nastup novopridošlog pojačanja Luke Stojkovića:

“Bio je malo fasciniran atmosferom, to je normalno za mladog igrača. Rekao sam mu da nastavi igrati kao da je u Lokomotivi jer nema razloga da ne pokaže svoju kvalitetu”.

Kaže da ga Sparta nije iznenadila:

“Sve očekivano, izrazito visoka ekipa, bilo je važno da budemo koncentrirani u prekidima. Jedino iznenađenje je da je umjesto Kuchte zaigrao napadač s brojem sedam. Dva puta je udario laktom u glavu, tako da je mogao dobiti crveni. Sudački kriterij je bio upitan”.

Jakirović je najavio dolazak novih pojačanja:

“Mislimo pojačati momčad na određenim pozicijama, dovodit ćemo samo one igrače za koje mislimo da su drugačiji profil od onoga što imamo u ekipi. Treba i oživjeti neke igrače koji su u ekipi.

Jakiroviću u goste stiže Rijeka

Za kraj, bilo je riječi o Rijeci:

“Znam koja je istina, nema razloga da ulazimo u to. Najlakše je sve svaliti na mene, ja sam persona non grata. Zaboravlja se što sam napravio, a znam što sam napravio i kakvu sam ekipu ostavio.

Za godinu dana će vjerojatno biti par transfera po 3,4 milijuna eura. Atmosfera će biti nabrijana. Pokušat ćemo sve da pobijedimo”, zaključio je.

 

gol.hr / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)