K. Vidović-Krišto: Sramotno Plenkovićevo vrijeđanje žrtava totalitarne represije

Vrijeme:3 min, 11 sec

 

„Vi ste se jučer poklonili pred grobnicom narodnim herojima, u kojoj su, među inima, pokopani Jakov Blažević, Milutin Baltić i Milka Planinc. Vi ste se poklonili Jakovu Blaževiću, tužitelju montiranog procesa protiv blaženog kardinala Stepinaca. Vi ste se poklonili Brunu Bušiću, koji je ubijen od vlasti u kojoj su Jakov Blažević i Milutin Baltić bili čelnici. Znači, Vi ste odali počast ubijenom Bušiću i njegovim ubojicama. Vi ste se poklonili žrtvama Bleiburga i križnih puteva, ali ste se poklonili i Milki Planinc za koju postoje vjerodostojni dokazi da je osobno sudjelovala u likvidacijama na Bleiburgu i križnim putovima“ – piše u pismu zastupnice i predsjednice stranke „Odlučnost i pravednost“, Karoline Vidović Krišto, predsjedniku Vlade. Pismo je poslala na znanje senatima svih hrvatskih sveučilišta te nekim institucijama. Prenosimo objavu s njezine stranice na Facebooku.

 

Poštovani gospodine Plenkoviću,

Obraća mi se velik broj građana koji su zgroženi Vašim jučerašnjim obilježavanjem europskog Dana sjećanja na žrtve totalitarnih režima.

Vi ste se jučer poklonili pred grobnicom narodnim herojima, u kojoj su, među inima, pokopani Jakov Blažević, Milutin Baltić i Milka Planinc.

Vi ste se poklonili Jakovu Blaževiću, tužitelju montiranog procesa protiv blaženog kardinala Stepinaca.

Vi ste se poklonili Brunu Bušiću, koji je ubijen od vlasti u kojoj su Jakov Blažević i Milutin Baltić bili čelnici. Znači, Vi ste odali počast ubijenom Bušiću i njegovim ubojicama.

Vi ste se poklonili žrtvama Bleiburga i križnih puteva, ali ste se poklonili i Milki Planinc za koju postoje vjerodostojni dokazi da je osobno sudjelovala u likvidacijama na Bleiburgu i križnim putovima.

Je li Vam imalo neugodno? Imate li Vi minimum savjesti i pristojnosti?

Što bi se dogodilo da je poljski premijer odao počast ubijenom svećeniku Jerzyu Popieluszku, ali i ministru unutarnjih poslova za vrijeme njegova ubojstva, Miroslawu Milewskom? Bio bi isti trenutak smijenjen i trajno potjeran iz javnog života!

Što bi se dogodilo da je francuski predsjednik odao počast palim pripadnicima Resistanca, ali i maršalu Petainu? Bio bi primoran na ostavku i trajnu protjeran iz politike!

Vi ste, gospodine Plenkoviću, uvrijedili sve žrtve totalitarnih režima, izjednačavajući na ovakav bestijalan i brutalan način žrtve i njihove egzekutore.

Vi i Vaši pomagači Hrvatsku držite u tami i laži, i ne dopuštate hrvatskim građanima živjeti u uljuđenim europskim uvjetima. Poljaci, Francuzi ili Rumunji imaju pravo na suočavanje sa svojom prošlošću utemeljenu na objektivnim znanstvenim temeljima. Po Vama i Vašim pomagačima, hrvatski građani su osuđeni živjeti u lažima i obespravljenosti.

Metoda Vaše vlasti je sustavna obmana, govoriti o europskim vrijednostima, a vladati suprotno tim vrijednostima, kako bi osigurali korupcionaški sustav koji danas u Hrvatskoj imamo.

Vi  kontrolirate medije i pravosuđe, te stoga mislite da ćete vječno vladati i da nećete morati odgovarati zbog nanošenja štete hrvatskoj državi i njezinim građanima, ali se grdno varate.

Upravo jučerašnji Dan sjećanja na žrtve totalitarnih režima svjedoči da svakoj nepravdi dođe kraj, i zato će i u Hrvatskoj vrlo skoro doći kraj nepravdi, laži i korupciji, te će svi odgovorni za bezakonje morati odgovarati za svoja djela!

S poštovanjem,

Karolina Vidović Krišto

zastupnica i predsjednica OIP-a

Na znanje:

– Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, svim članovima

– Hrvatska biskupska konferencija, svim članovima

– Senatu Sveučilišta u Dubrovniku, svim članovima

– Senatu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, svim članovima

– Senatu Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, svim članovima

– Senatu Sveučilišta u Rijeci, svim članovima

– Senatu Sveučilišta Sjever, svim članovima

– Senatu Sveučilišta u Splitu, svim članovima

– Senatu Sveučilišta u Zadru, svim članovima

– Senatu Sveučilišta u Zagrebu, svim članovima

– Senatu Sveučilišta u Slavonskom Brodu, svim članovima

– Senatu Libertas međunarodnog sveučilišta, svim članovima

– Senatu Hrvatskog katoličkog sveučilišta, svim članovima

– Senatu Sveučilišta VERN, svim članovima

– Predsjedništvu Matice hrvatske, svim članovima

 

Povezano:

Prof. dr. sc. Mihovil Biočić: Otvoreno pismo ravnatelju HRT-a gospodinu Robertu Švebu

Šiljo/Protiv vladavine postkomunista Hrvati nespremni složno politički ustati

 

FB/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)