LIDER NIP-A KONAKOVIĆ/Pokazali smo kako je dogovor jedina opcija za BiH, a pokazat ćemo i kako su oni uzeli samo na jednoj dionici 18 milijuna eura

Vrijeme:2 min, 43 sec

 

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i lider Naroda i pravde Elmedin Konaković oglasio se na Facebooku nakon što su usvojena tri zakona iz 14 prioriteta EU na današnjoj sjednici Zastupničkog doma parlamenta FBiH.

– Usvojena su tri zakona iz 14 prioriteta EU danas na sjednici PDPBiH. Zakoni su na usvajanje čekali godinama. Sutra na sjednici Vijeća ministara imamo još nekoliko važnih zakona i akata. Potpisali smo sporazum u kojem je dogovoreno usvajanje, a onda potvrđivanje na oba doma Parlamenta BiH.Sve prije izvještaja o BiH koji dinamizira i određuje naš EU put.Pisao sam o primjerima Rumunjske koja je povukla iz EU blizu 150 milijardi KM, BDP podigla na 77 posto prosjeka EU (prije ulaska bio je 20 posto) i Bugarske koja je u zadnje četiri godine udvostručila plaće uposlenih. Mnogo je još pozitivnih primjera. Mnogo je i benefita koje nam donosi približavanje EU, projekti, fondovi, grantovi i pristup zajedničkom tržištu, dodatne šanse za naše gospodarstvo ističe Konaković.

Te benefite će, napominje, građani osjetiti u svojim džepovima, mladi ljudi dobiti priliku za posao koji je adekvatno plaćen i priliku da ostanu u svojoj domovini, da je grade i razvijaju.

Mogli smo, kaže lider NIP-a, u proteklih sedam mjeseci blokirati, provocirati, mogli smo se nagovoriti raznim političarima, mogli smo sastanke prekidati, mogli smo i sjednice parlamenata prekidati. Nismo. Nismo jer to bi poene donijelo nama, a građanima umjesto u džepove, bilo po džepovima.

-I nije bilo lako ostati imun na sve laži, spinove, podmetanja, čak i uvrede. Sve od onih koji su protraćili godine na vlasti, napunili svoje džepove busajući se u prsa patriotska. Od svog su naroda krili istine, govorili neistine koje uhu prijaju, krili se iza vjere i naše časne borbe.Nije bilo lako, al’ je vrijedilo. Iz kaljuže smo procese pomjerili, pokrenuli pozitivne procese koji će našu domovinu pokrenuti u pravcu prosperiteta, naglašava Konaković.

A ove koji tuguju jer se BiH napokon kreće naprijed lider NIP-a poziva da im se pridruže, da podrže pozitivne trendove, da ne ostanu zapisani kao kočničari prosperiteta i oni koji još jednu šansu za našu zemlju bacaju pod noge. Preskupo je, kaže, to.

-Mnogo su nas koštale sve propuštene šanse, svi prohujali vlakovi, travanjski paketi i druge prilike.Izgubili smo cijele gradove ljudi, naša mladost je sreću potražila u drugim zemljama. Zbog njih je važno da iste greške ne pravimo. Napadi zbog imenovanja ministra finacija najbolji su pokazatelj u kakvom je stanju opozicija.Pozicija od početka pripada SNSD-u. S tom pozicijom opet imaju jednu manje, a naša strana jednu više u odnosu na prethodni mandat, navodi lider NIP-a.

Kaže kako su popravili još neke greške nastale trgovinom ovih koji ih napadaju.

-Pokazali smo kako može, kako je razgovor i dogovor jedina opcija u BiH.Pokazat ćemo ovih dana još ponešto. Pokazat ćemo kako se na ugovor od 70-ak milijuna eura naprave dodatni/naknadni radovi od 98,2 milijuna eura.Pogađate, baš ovi što tuguju i što nas napadaju. Dobro ste pročitali, 98,2 milijuna eura. Na jednoj dionici. To je iznos porodiljskih naknada u cijeloj Federaciji BiH za cijelu godinu. Svakoj majci svakog rođenog djeteta 1.000 KM na vrata. E to su pojeli paraziti i lopovi, na samo jednoj dionici – napisao je Konaković na Facebooku.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)