NA POMOLU DIPLOMATSKI SKANDAL / Proiranski Komšić želi u Kijev – na potezu su Mostar i Zagreb!

Vrijeme:1 min, 15 sec

 

Drugi bošnjački član Predsjedništva BiH Željko Komšić koji već četvrti mandat uzurpira hrvatsku poziciju u kolektivnom šefu države pod svaku cijenu želi biti dio bosanskohercegovačkog izaslanstva koje bi u ponedjeljak trebalo sudjelovati na konferenciji „Krimska platforma“ u glavnom ukrajinskom gradu Kijevu.

Kako doznaje Hrvatski Medijski Servis taj posjet bi mogao izazvati diplomatski skandal s obzirom da je Komšić blizak suradnik iranskog režima koji Rusima obilato prodaje dronove, a kojima se ubijaju ukrajinska djeca, žene i starci. Komšić je kao uzurpator hrvatske pozicije dobio službenu potporu veleposlanstva Islamske Republike Iran u Sarajevu. Njegov kadar Sven Alkalaj je kao veleposlanik BiH pri UN-u u nekoliko navrata u Općoj skupštini UN-a glasovao protiv osude kršenja ljudskih prava u toj zemlji.

Komšić i Alkalaj su otišli korak dalje pa su u Vijeću sigurnosti glasovali zajedno s Rusijom, a protiv odluka Christiana Schmidta što je izazvalo zgražanje u diplomatskim krugovima u Washingtonu, Londonu, Parizu, Rimu, Berlinu, Bruxellesu i Jeruzalemu. I visokopozicionirani član SDA Haris Zahiragić, stranke koja je osmislila projekt Komšić, je u jeku ruske agresije na Ukrajinu rekao kako će se oni okrenuti Moskvi, Ankari i Teheranu.

Nakon svega bit će zanimljivo vidjeti na koji način će po ovom pitanju reagirati u Hrvatskom narodnom saboru i Ministarstvu vanjskih poslova u Vladi Republike Hrvatske i hoće li upoznati ukrajinskog veleposlanika sa sjedištem u Zagrebu, a koji pokriva i Bosnu i Hercegovinu, Vasilja Kiriliča o Komšićevoj bliskoj suradnji sa zemljama koje sudjeluju ili podupiru agresiju na Ukrajinu.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)