Grčki sudci napali Milanovića

Vrijeme:1 min, 12 sec

 

Grčki mediji pišu kako stižu sve oštrije reakcije na komentare hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića o kaznenom procesu nakon huliganskog obračuna Bad Blue Boysa i navijača AEK-a u Ateni u kojem je ubijen navijač AEK-a.

Kako navode, Unija sudaca i tužitelja Grčke objavila je priopćenje u kojem žestoko kritiziraju Milanovića.

“Izjave predsjednika Republike Hrvatske predstavljaju izravnu intervenciju u rad pravosuđa države članice Europske unije i uvredu za institucije naše države. Zaštita temeljnih pravnih dobara kao što su život, tjelesni integritet te zdravlje i socijalni mir primarna je obveza države koja osigurava uredno funkcioniranje društava i europske pravne stečevine. Grčka ima tradiciju poštivanja ljudskih prava, a pravosuđe primjenjuje zakone organizirane grčke države koji su uspostavljeni u okviru Ustava i prava Europske unije”, stoji u priopćenju grčke udruge sudaca koje prenose grčki mediji.

“Pravosuđe u Grčkoj je neovisno i radi svoj posao”, odgovorili su ranije iz grčke vlade povodom izjava hrvatskog predsjednika, koji je jučer ustvrdio da “ako grčka vlada zadrži svih 100 Bad Blue Boysa, to je onda nekakva krvna osveta ili kolektivna odgovornost”.

Podsjetimo, predsjednik Hrvatske Zoran Milanović u svojim je jučerašnjim izjavama ustvrdio kako ne može podržati uhićene hrvatske navijače zagrebačkog Dinama, jer su “išli izazivati ​​incidente”, no grčki mediji ističu da ih nije nazvao huliganima.

Milanović je, podsjeća Index.hr, rekao i da uhićeni BBB-i imaju svoja građanska prava te da okolnosti ubojstva navijača AEK-a još uvijek nisu razjašnjene.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)