MUP HNŽ prima 100 novih policijskih službenika, dodijeljuju se činovi, imenuje rukovodni kadar, otvara i policijski ured u blizini Starog mosta

Vrijeme:1 min, 28 sec

 

Kako bi spriječili i otkrili pljačkaše turista MUP HNŽ odlučio je otvoriti policijski ured u blizini Starog mosta u Mostaru, potvrdio je ministar unutarnjih poslova HNŽ Slađan Bevanda, javlja Hrvatski Medijski Servis.

– Prostor smo iznajmili, trenutno se oprema i uskoro će biti u funkciji, kazao je ministar Bevanda za RTV Herceg Bosne.

MUP HNŽ godinama radi u otežanim uvjetima jer mu nedostaje trećina operativnog sastava policijskih snaga, tj 160 policajaca. No i taj bi problem uskoro trebao biti riješen. U studenom ove godine 160 kandidata za policijski posao, koji prođu sigurnosnu provjeru, otpočet će školovanje u Agenciji za obuku policijskih kadrova.

-Radi se o 160 službenika- kadeta policajaca i kadeta mlađih inspektora. I oni će značajno olakšati sitaciju u Ministarstvu kada dođu s obuke, kazao je ministar Bevanda.

Najavio je i raspisivanje natječaja za mjesec dana za prijam 100 policijskih službenika budući da se 2025. u policiji HNŽ očekuje smjena generacija

– Tada “ratna generacija” policajaca odlazi u mirovinu. Tu ćemo imati odljev još trećine policijskih službenika, tako da moramo na neki ubrzan način popuniti naš sastav, pojasnio je Bavanda.

Također u tijeku je i postupak činovanja policajaca. MUP HNŽ je godinama djelovao bez ravnatelja policije i njegova zamjenika. Njihovom imenovanju najviše su se radovali policajci, jer im je bilo onemogućeno napredovanje u službi.

-Zbog nepostojanja čelnika policije nismo mogli imenovati rukovodne kadrove od glavnih inspektora, do mlađih inspektora, policajaca itd. To su ljudi koji nose operativni posao od načelnika policijskih uprava, šefova odjela, zapovjednika stanice, zapovjednika smjene itd. I upravo je u tijeku proces izvanredne dodijele činova i raspoređivanja policijskih kadrova, tako kad se to sve završi imat ćemo bolju sliku i s prijamom novih kadrova ćemo doći do stabilnosti koja nam je nužno potrebna, kazao je Bevanda.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)