RAT U UKRAJINI / Rusi raketirali Krivij Rih, rodni grad ukrajinskog predsjednika, četvero mrtvih i više od 40 ranjenih

Vrijeme:2 min, 2 sec

 

Rusi su raketirali grad Krivij Rih na jugu Ukrajine, priopćilo je ukrajinsko ministarstvo unutarnjih poslova. Ministar unutarnjih poslova Ihor Klimenko izvijestio je da su dva projektila pogodila stambene zgrade. “Jedna raketa pogodila je četverokatnicu obrazovne ustanove. Ispod ruševina vjerojatno ima ljudi. Spasioci i policija rade”, naveo je na Telegramu.

Dodao je kako je druga raketa uništila dio stambene zgrade od šest katova, uzrokujući požar. Naknadno je objavio kako su dvije osobe poginule, a više od 20 ih je ozlijeđeno u raketnom napadu.

Zelenski: Ovaj nas teror neće uplašiti niti slomiti

Stižu reakcije ukrajinskih čelnika na raketni napad na Krivij Rih, u kojem su ubijene najmanje dvije osobe. Volodimir Zelenski je podijelio izjavu u kojoj osuđuje napad. “Ovaj nas teror neće uplašiti niti slomiti. Mi radimo i spašavamo naše ljude”, poručio je.

U međuvremenu, prva dama Ukrajine Olena Zelenska kazala je da napad predstavlja tužnu stvarnost normalnog tjedna za Ukrajince: “Ovako počinje tjedan u gradu koji samo želi miran, normalan život. Ruska Federacija želi oduzeti sve – i mir i život”. Glasnogovornica predsjednika Julija Medel označila je napad “užasnim”.

Oleksij Kuleba, zamjenik šefa ureda ukrajinskog predsjednika, rekao je da se zasad zna da su 43 osobe ozlijeđene u udaru na Krivij Rih i pozvao Ukrajinu da se osveti za sve one koji su pogođeni ruskim udarima.

“Krivij Rih. Dvije rakete pale su na centar grada. 43 ozlijeđenih, četvero mrtvih – žena i dijete izvučeni ispod ruševina. Sve potrebne službe, lokalne i regionalne vlasti rade na licu mjesta. Operativni stožer pomoći je raspoređen. Svakodnevno su ukrajinski gradovi pod vatrom ruskih terorista. Sumi, Zaporižje, Dnjepar, Harkiv. Ovo je samo za zadnjih nekoliko dana”, poručio je preko Telegrama.

“Danas i u Hersonu – jedan mrtav, četvero ozlijeđenih. Djelatnici komunalnog poduzeća, koji su u to vrijeme čistili grad, bili su napadnuti od strane neprijatelja. Svi dobivaju pomoć. Neprijatelj pogađa naselja i gradove. Ovo je teror zbog očaja i poraza Ruske Federacije na frontu. Ovo je teror za zastrašivanje i slamanje Ukrajinaca. Osvetimo se svakome. Radimo i spašavamo svoj narod”, nastavio je.

Rusi: Ukrajinci granatama pogodili putnički autobus, dvije osobe poginule

U Donjecku koji je pod kontrolom Rusije dvije su osobe poginule nakon ukrajinskog granatiranja, kazao je proruski čelnik Narodne Republike Donjeck Denis Pušilin. Dodao je kako su ljudi stradali kada su ukrajinske granate pogodile civilni autobus.

“Od posljedica granatiranja uništen je putnički autobus”, istaknuo je. Tvrdi kako se još šest osoba trenutno nalazi na liječenju zbog ozljeda zadobivenih u eksploziji.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)