Izravni prijenosi mise s Kupresa na VI. Obiteljski dan u BiH u nedjelju, 30. srpnja

Vrijeme:1 min, 30 sec

 

Na Kupresu se ove godine svečano obilježava VI. Obiteljski dan u Bosni i Hercegovini te  Svjetski dan djedova, baka i starijih osoba. Svečano euharistijsko slavlje, koje će u nedjelju 30. srpnja u 11 sati u kupreškoj crkvi Svete Obitelji predvoditi pomoćni banjolučki biskup Marko Semren bit će moguće pratiti u izravnom prijenosu nekoliko TV kuća i radijskih postaja. Među ostalim, misu će izravno prenositi: RTV Herceg-Bosne, Laudato TV, Kupreški radio i Radio Marija Bosne i Hercegovine.

 

Na kraju misnoga slavlja 14 bračnih parova, koji slave 25. – srebrnu obljetnicu bračnog zajedništva i šest obitelji koje obilježavaju 50. – zlatnu obljetnicu braka, primit će uspomenu s apostolskim blagoslovom.

Tijekom svete mise bit će i dva krštenja, javlja KTA.

“U ime svih članova Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine pozivam ponajprije voditelje župnih zajednica da sljedeće nedjelje u središte stave obitelj. Svesrdno potičem da se toga dana u svim našim biskupijama tijekom svih Misnih slavlja i molitvenih okupljanja moli za obitelj koja je temelj Crkve, naroda i društva. U ovom vremenu, kada je obitelj napadnuta s raznih strana i u vrijeme kada su i članovi naših župnih zajednica u napasti podleći ‘civilizaciji smrti’, potrebno je neumorno promicati važnost obitelji, međusobnog darivanja u bračnom zajedništvu i otvorenosti rađanju novog života. Osim što brojne naše župe uništene ratom i brojnim nedaćama u poraću i što veći broj mladih napušta ovu zemlju, sve je više prisutna napast zatvaranja prema ljubavi u bračnom zajedništvu i darivanju djece koja su jedina istinska budućnost i Crkve i naroda”, napisao je biskup Semren u uvodu prigodne knjižice koju je online objavilo Vijeće za obitelj Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine kao pomagalo u pripravi za ovaj dan.

Detaljan raspored slavlja Obiteljskog dana i Svjetskog dana djedova, baka i starijih osoba moguće je pročitati OVDJE.

 

nedjelja.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)