MIKULIĆ I RAGUŽ ZA RTV HB / Steže li se obruč oko Milorada Dodika?

Vrijeme:58 sec

 

Novoizabrani vršitelj dužnosti direktora Službenog glasnika Republike Srpske Miloš Lukić potpisao je odluke o objavljivanju Ukaza predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika o proglašenju zakona da se odluke Visokog predstavnika ne objavljuju u Službenom glasniku i da se odluke Ustavnog suda ne primjenjuju na teritoriji Republike Srpske.

Riječ je o Zakonu o izmjeni Zakona o objavljivanju zakona i drugih propisa Republike Srpske, kojim je onemogućeno objavljivanje odluka OHR-a i, kako smatraju u RS, nelegitimno izabranog Christiana Schmidta, u Službenom glasniku Republike Srpske, kao i o Zakonu o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH u Republici Srpskoj koji predviđa da se odluke ovog suda neće primjenjivati i izvršavati na teritoriji RS dok Parlamentarna skupština BiH ne donese zakon o Ustavnom sudu BiH. Ukaz je potom danas objavljen u Službenom glasniku RS. Iz Tužiteljstva BIH potvrdili su kako je formiran tim na ovom predmetu, piše portal RTV Herceg Bosne.

Nakon godina prijetnji odcjepljenjem te prkošenja Ustavu i zakonima vlastite države, postavlja se pitanje je li posljednjim potezom Milorad Dodik prešao crvenu liniju. Bošnjačka politika i mediji zazivaju oštriju reakciju međunarodne zajednice, odnosno od Christiana Schmidta zahtijevaju da mu trajno zabrani političko djelovanje.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)