RAT U UKRAJINI/ Sve su oči uprte u nuklearku Zaporižje: Rusi i Ukrajinci optužuju se za nešto što bi izazvalo katastrofu

Vrijeme:1 min, 11 sec

 

Možda imaju neki drugi scenarij. Ali u svakom slučaju, svijet vidi – ne može ne vidjeti – da je jedini izvor opasnosti za nuklearnu elektranu Zaporižja Rusija i nitko drugi, rekao je Zelenski.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski kaže da su Rusi postavili nešto što izgleda kao eksploziv na nuklearnu elektranu Zaporižja. U videu objavljenom na Twitteru rekao je: “Sada imamo informaciju naše obavještajne službe da je ruska vojska postavila objekte koji podsjećaju na eksploziv na krov nekoliko energetskih jedinica nuklearne elektrane Zaporižja, možda kako bi simulirali napad na elektranu”.

“Možda imaju neki drugi scenarij. Ali u svakom slučaju, svijet vidi – ne može ne vidjeti – da je jedini izvor opasnosti za nuklearnu elektranu Zaporižja Rusija i nitko drugi. Nažalost, nije bilo pravovremenog i masovnog odgovora na teroristički napad na hidroelektranu Kahovka. A ovo bi moglo potaknuti Kremlj da počini novo zlo. Odgovornost je svih u svijetu da to zaustave, nitko ne može stajati po strani, jer radijacija utječe na sve”, kazao je.

 

večernji.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)