PREDSJEDNIK RS NA KOZARI DODIK/Švabo je izmjenio Kazneni zakon kako bi me doveli u sarajevski kazamat, ići ću do kraja, nemam drugog izbora

Vrijeme:2 min, 13 sec

 

Predsjednik Republike Srpske i SNSD-a Milorad Dodik obratio se na obilježavanju 81 godine od bitke na Kozari.

Rekao je kako je “uvjeren da će RS jednog dana biti neovisna zemlja”.

– Prokleto Sarajevo za Srbe kojih tamo nema. Sada nam hoće vratiti da tamo odlučuju. Neki opet među nama prihvaćaju tako nešto. Ja ne prihvaćam. Neću da odem na onaj svijet sa saznanjem da sam izdao 23.000 mrtvih koji su dali živote za slobodu srpskog naroda – rekao je Dodik.

Naveo je kako “se ne želi junačiti i nešto govoriti bez ikakvog pokrića”.

– RS ima svog predsjednika i svoje institucije. U skladu s propisima i zakonima ćemo se boriti protiv ovoga što se jučer dogodilo. Prave okvir da bi nas, prije svega mene, doveli u sarajevske kazamate da mi tamo sude. Zato je Schmidt promijenio Krivični zakon i rekao da svako urušavanje ustavnog poretka po njemu znači kazna šest godina zatvora.

E to znači da kad Milorad Dodik potpiše ukaz da će se proglasiti zakon kojeg je on jučer ukinuo, da će oni krenuti na Milorada Dodika, poslati me kod nekog muslimanskog tužitelja koji će me proslijediti kod muslimanskog sudca da mi odrežu najveću kaznu – kazao je Dodik.

Dodik je rekao “neće dobiti ono što ste jučer započeli”, te da će nastaviti borbu.

– Odluke koje smo donijeli na parlamentu je donijela dvotrećinska većina zastupnika. U ovom trenutku i SDS kao politička stranka koja je bila i ostala važan faktor političkog života ovdje, ali je bila i u temeljima RS sa svojim predsjednikom Karadžićem i vojskovođom Mladićem, koji su svoj komoditet podredili činjenici da se dođe do slobode srpkog naroda.

Taj SDS razumije trenutak, ali ima onih koji ne razumiju i govore kako će RS propasti u veljači iduće godine pošto nije propala u lipnju. Idemo dalje – poručio je Dodik.

Dodik je rekao da će otići u parlament, donijeti odluku o neprihvaćanju nadležnosti Suda BiH, Tužiteljstva i SIPA-e na teritoriji Republike Srpske.

– U tom trenutku ojačat ćemo našu entitetsku liniju, što god to značilo. Ja ću negdje u jesen, kada sve bude vidljivo, i vama narodu RS zatražiti novo povjerenje za politiku koju ćemo tada predložiti. Ona podrazumijeva borbu za status.

Ako sada pokleknemo nestat ćemo za deset godina na ovim prostorima. Visoki predstavnik je nelegitiman, radi se o Švabi motiviranom da napravi zlo srpskom narodu. Ja moram braniti ovaj narod spreman na žrtvu i ići ću do kraja jer nemam drugog izbora.

Kraj podrazumijeva dva moguća rješenja. Ili će na nam oduzeti imovinu i nećemo biti ništa, ili ćemo imati RS, ali nećete možda imati Milorada Dodika kao predsjednika. Ja sam za ovu drugu opciju – izjavio je Dodik.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)