VOJNI ANALITIČAR/Prigožin neće dugo ostati na ovom svijetu, ali ovo je i početak Putinova pada

Vrijeme:1 min, 11 sec

 

Mick Ryan, umirovljeni general bojnik australske vojske i suradnik Centra za strateške i međunarodne studije, rekao je za Insider da će Prigožinova pobuna imati “kratkoročne, srednje i dugoročne učinke” na rat u Ukrajini, kao i na stabilnost Rusije u budućnosti.

“Putinov je autoritet izazvan otvoreno i nije izašao iz toga izgledajući dobro”, kazao je Ryan.

“Kad budemo gledali Putinov pad, ovo će biti točka kad je sve počelo”, rekao je.

Ryan je dodao da je Putin prilično osvetoljubiv i da Prigožin vjerojatno neće ostati dugo na ovom svijetu. “Ne bih se na njegovom mjestu predbilježio za mjesto u domu umirovljenika.”

Velika Britanija pomno prati Putinove sljedeće poteze

Službena izjava Ministarstva vanjskih poslova Britanije je da pomno prati situaciju u Rusiji. Ministar vanjskih poslova James Cleverly i britanski premijer Rishi Sunak razgovarali su s drugim čelnicima G7.

Jedna ključna tema koja proizlazi iz tih sastanaka je stalna podrška Ukrajini i njezinom narodu.

Što se tiče onoga što će se sljedeće dogoditi – dužnosnici će vrlo pažljivo pratiti Putinove akcije. Ono što znamo je da kada se Putinov autoritet dovede u pitanje – a neki kažu da je bio ponižen jučerašnjim postupcima – on ima sklonost burno reagirati, piše BBC.

Trump: Pazite što želite…

Bivši američki predsjednik Donald Trump reagirao je nerede u Rusiji. “Veliki nered u Rusiji, ali pazite što želite. Sljedeće može biti puno gore!” napisao je bivši predsjednik u subotu na Truth Socialu.

 

hms.ba / Hrvtsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)