MOSTAR / Kosača osvjetljena u spomen na djecu Viteza koje je na igralištu svirepo ubila granata bošnjačke Armije BiH

Vrijeme:1 min, 17 sec

 

“Sinoć je na inicijativu Gradskog odbora Mladeži HDZ BiH Mostar osvijetljen Hrvatski dom hercega Stjepana Kosače. Mijenjale su se tako slike lica nevino stradale djece u Vitezu tog kobnog 10. lipnja 1993. godine. A na platou ispred Kosače igraju se djeca – njihovih godina. Sretni i nasmijani. Baš kao i što su tog dana prije 30 godina bili i oni. Na dječjem igralištu, priopćio je Gradski odbor Mladeži HDZ BiH Mostar.

-Smijeh je prestao. Žamor također. Igre su prekinute. Ali bol i suze i razočarenje i tuga, nisu. Njihovim obiteljima zasigurno – nikada. Zašto je do ovoga moralo doći? Kakva to osoba moraš biti da ispališ granatu prema dječjem igralištu? Prema djeci? Ne znam uopće, ni može li se to nazvati osobom. Rekli bi nek’ njima ide na dušu, ali onaj tko ubija djecu nema dušu, dodaje se u priopćenju.

-Zapalili 8 svijeća. Nije dovoljno. Trebali bismo to raditi svaki dan. Trebali smo svaki dan pričati o vama i tražiti istinu za vas. Ma i više od toga … Sjećanje nije dovoljno, ali je najmanje što možemo učiniti. Ne samo u mjesecu lipnju, nego i više puta u godini.

U spomen na dvije Sanje, Milana, Dragana, Dražena, Borisa, Augustinu i Velimira.

S poštovanjem dijelimo vašu priču i prenosimo na mlađe generacije, kako se nikada ne bi otrgnuli od zaborava. I oprostite nam što ne pričamo više o vama, zaključili su iz Gradskog odbora Mladeži HDZ BiH Mostar.

 

hms.ba / Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

Odgovori