Anto Periša: Orgijanje u Kumrovcu

Vrijeme:6 min, 48 sec

 

Kumrovečko okupljanje u hrvatskoj javnosti poznato je kao bal vampira. S obzirom na to tko ga je organizirao i koje poruke šalje, primjerenije bi ga trebalo nazvati psihopatskim orgijanjem ili provokacijom otvoreno usmjerenom protiv samobitnosti hrvatske države. Slaviti, naime, izmišljeni rođendan u istom mjesecu kada obilježavamo genocid nad hrvatskim narodom, koji je bravar Broz, ratni zločinac, počinio 1945., nije samo orgijanje i bal vampira, nego je to i mazohizam. Ne ćemo čuti od takozvanih antifašista i njihovih apologeta o tragediji na Bleiburgu i masakrima u Kočevskom rogu, Teznom, Maclju, Hudoj jami, Križnom putu. Jer, kako je potvrdio Titov glasnogovornik i kasniji politički disident Milovan Đilas: “Hrvati su morali umrijeti da bi Jugoslavija mogla živjeti”.

 

Savez društava Josip Broz Tito (SDJBT), Savez antifašističkih boraca i antifašista (SABH) i Krapinsko-zagorska županija organizirali su u subotu 27. svibnja skup nategnutog i rastegnutog naziva Dan mladosti-radosti, koji se održao u Kumrovcu, gdje su slavili izmišljeni rođendan, 25. svibnja, bravara Broza. Na skup je, prema medijskim izvještajima, došlo nekoliko tisuća njegovih sljedbenika iz Hrvatske, Slovenije i „regiona“. Prednjačio je Bihać, iz kojeg je stiglo pet autobusa, iz onog Bihaća koji je Hrvatska vojska 1995., poslije Oluje, spasila od crvene petokrake da ne završi gore od Srebrenice. I, eto, Bihać se „zahvalio“ na taj način.

Bratstvo i jedinstvo Srba i Hrvata temelj nove Jugoslavije”

Bio je to skup, kao i prijašnjih godina, preplavljen znakovljem među kojim se isticala crvena (krvava) petokraka, a koju policija nije ni primijetila. Nisu izostali hvalospjevi, bolje rečeno poznate floskule, bravaru Brozu, kao ona o „najvećem državniku 20. stoljeća’“, „vrijednostima koje nam nedostaju u našem društvu” te “bratstvu i jedinstvu”. Da, to je ono “bratstvo i jedinstvo”, treba podsjetiti, od kojeg su nam u olovnim vremenima pucale kosti od “bratskog zagrljaja” sve do 1990-e.

No, da nam se i dalje nameće tzv. bratstvo i jedinstvo, svjedočili smo dan prije kumrovečkog orgijanja, 26. svibnja, kada je promovirano drugo izdanje knjige “Bratstvo i jedinstvo Srba i Hrvata temelj nove Jugoslavije”, kojoj su izdavači Srpsko narodno vijeće (SNV) i nakladnička kuća Jesenski i Turk. Prvo izdanje, valja podsjetiti, tiskao je u svibnju 1945. propagandni odjel Druge armije tzv. Narodno-oslobodilačke vojske Jugoslavije. Ne iznenađuje nas da su izdavači Srpsko narodno vijeće i Arhiv Srba u Hrvatskoj, a autori dobro nam znani Hrvoje Klasić i Nikola Bajto te izvjesni Milan Radanović. Naslov sugerira da je opet riječ o stvaranju Jugoslavije, a prema Bajtinu mišljenju, “treba razgovarati o genezi, značaju i sudbini Titovog koncepta bratstva i jedinstva”. Ta promocija nije ništa drugo nego provokacija kojom nam protagonisti jasno stavljaju do znanja da se još nisu pomirili s postojanjem samostalne Hrvatske.

Kumrovečko okupljanje u hrvatskoj javnosti poznato je kao bal vampira. S obzirom na to tko ga je organizirao i koje poruke šalje, primjerenije bi ga trebalo nazvati psihopatskim orgijanjem ili provokacijom otvoreno usmjerenom protiv samobitnosti hrvatske države. Slaviti, naime, izmišljeni rođendan u istom mjesecu kada obilježavamo genocid nad hrvatskim narodom, koji je bravar Broz, ratni zločinac, počinio 1945., nije samo orgijanje i bal vampira, nego je to i mazohizam. Ne ćemo čuti od takozvanih antifašista i njihovih apologeta o tragediji na Bleiburgu i masakrima u Kočevskom rogu, Teznom, Maclju, Hudoj jami, Križnom putu. Jer, kako je potvrdio Titov glasnogovornik i kasniji politički disident Milovan Đilas: “Hrvati su morali umrijeti da bi Jugoslavija mogla živjeti”. To ne ćemo čuti jer takozvani antifašisti odobravaju Brozove zločine, što je vidljivo iz njihova opredjeljenja i djelovanja. Počinili bi oni isto što i njihov idol kada bi im se ukazala prigoda, što je u posve određenome smislu potkrijepio izjavom prije nekoliko godina, i to u Hrvatskom saboru, SDP-ov zastupnik Nenad Stazić: Pobjednici nisu do kraja izvršili posao na Bleiburgu.”

Martens: “Da je ’45. postojao Haag, Tito bi bio osuđen za ratne zločine”

A o bravaru Brozu kao ratnom zločincu objavio je Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) dana 29. svibnja članak naslovljen “Da je ’45. postojao Haag, Tito bi bio osuđen za ratne zločine”, autora Michaela Martensa, inače poznatoga kao nesklonog Hrvatima. Bez obzira na to što, uz ostalo, iznosi neke druge podatke koji su upitni (za razliku od tvrdnje da bi Tito bio osuđen kao ratni zločinac), zaslužuje pohvale jer je ukazao na bleiburšku tragediju, to jest na “najveći zločin u poslijeratnoj europskoj povijesti”, koji nadmašuje događaje u Srebrenici iz srpnja 1995. godine. Martens zaključuje ono što smo već znali: Dok je u Europi zavladalo službeno stanje mira, desetke tisuća nemoćnih ljudi ubijali su jugoslavenski partizani pod vodstvom Josipa Broza Tita tijekom ‘Bleiburške tragedije’, kako ju često nazivaju u Hrvatskoj. Njihova su tijela pokopana u masovnim grobnicama u Sloveniji i Hrvatskoj.”

Iako su kumrovečke orgije trajale samo jedan dan, to ne znači da su time završile. Naime, načelnik općine Kumrovec čak ide dalje, najavljujući brendiranje ratnog zločinca (“slavnog mještanina”), na kojem planira izgraditi turizam. Ne bi bilo zgorega da se načelnik upozna s nekim povijesnim činjenicama koje bi trebao svakako uvrstiti u brendiranje. Neizostavne bi trebale biti one koje prešućuju njegovi sljedbenici i apologeti. Najistaknutija od svih trebala bi biti činjenica da je ratni zločinac, na što je, eto, ukazao i Nijemac  Michael Martens.

Deseti na popisu ratnih zločinaca. Samo taj podatak može znatno pridonijeti razvoju turizma jer će privući veći broj turista, stranih posebice, koji će dolaziti iz čiste radoznalosti da vide gdje se rodio ratni zločinac. A za domaće turiste odnosno takozvane antifašiste treba u brendiranje uvrstiti, primjerice, njegovu ulogu u gušenju Hrvatskog proljeća, kada je 22. prosinca 1971. u Rudom odlučno izjavio: “Prije će Sava poteći uzvodno nego što će Hrvatska biti samostalna.” Progon i ubijanje Hrvata u bivšoj tvorevini i inozemstvu u režiji UDB-e ne bi smjeli izostati, kao ni Goli otok. Uvrsti li načelnik sve te relevantne podatke, u Kumrovcu će procvjetati turizam, nakon čega će poteći med i mlijeko.

Hajke na “Za Dom spremni”, Hitlerova rodna kuća u Austriji i orgijanje u Kumrovcu

Za Hrvatsku kao članicu EU-a i potpisnicu njezinih konvencija krajnje je vrijeme da se orgijanje u Kumrovcu zabrani. Naime, svjedoci smo histerije i hajke da se kazneno sankcionira HOS-ov pozdrav ZA DOM SPREMNI, pri čemu se navode Austrija i Njemačka kao primjeri kako su riješili pitanje ratnog zločinca Hitlera i nacističke ideologije. Naravno da ih možemo slijediti. Njemačka se suočila već 1945. nakon poraza, a Austriji je trebalo mnogo više vremena da se suoči s Hitlerovim naslijeđem i konačno ga se riješi tek nedavno, to jest 24. svibnja 2023. Problem zašto je Austrijancima trebalo toliko vremena jest u zgradi gdje se Hitler rodio, u gradiću Braunau am Inn, iz koje su se njegovi roditelji iselili nakon što je Adolf napunio tri godine. Da se zatre trag i onemogući dolazak njegovih simpatizera, austrijska je vlada g. 2016. namjeravala posve srušiti zgradu, ali je morala odustati od tog nauma jer je zgrada bila u privatnom vlasništvu. Vlada je, pravnim putem, ipak uspjela steći vlasništvo nad zgradom g. 2019., nakon čega je odlučila zgradu pretvoriti u policijsku akademiju. Preuređenje će stajati oko 20 milijuna eura i biti dovršeno 2025. Raison d’être za to rješenje jest da će samom prisutnošću policije u zgradi odvratiti Hitlerove simpatizere.

Austrijski primjer može nam također biti smjerokazan kada je riječ o orgijanju u Kumrovcu. Kao što znamo, Austrija je zabranila vjersku komemoraciju u Bleiburgu za pobijene Hrvate 1945., koja je neusporediva s orgijanjem u Kumrovcu. Povodeći se za austrijskim primjerom, krajnje je vrijeme da se Hrvatska konačno riješi ratnog zločinca Broza i njegova naslijeđa te zabrani orgijanje pred njegovom rodnom kućom. Prvi i ohrabrujući znak u tom smjeru jest prekrivanje ceradom bravarova kipa u Kumrovcu, koje je izveo Domovinski pokret 18. svibnja ove godine. Napokon smo svjedočili da je jedna politička stranka spremna maknuti ratnog zločinca i riješiti se njegova naslijeđa, što uključuje i zabranu udruga koje nose njegovo ime, kao i naziva ulica, parkova, kojih je još 30-ak. Koliko je poznato, ni u Njemačkoj ni Austriji ne postoji “Savez društava Adolfa Hitlera” niti ima naziva ulica, trgova, parkova. Stoga pohvale na performansu 18. svibnja i potpora Domovinskom pokretu da nastavi u tom smjeru.

 Povezano:

KUMROVEC/Ceradom prekrili Titov spomenik i zapalili svijeće u spomen na sve žrtve jugoslavenskog totalitarnog režima

 

Anto Periša/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)