ISTRAŽIVANJE/Zovko ponovno među 100 najutjecajnijih europskih zastupnika

Vrijeme:1 min, 42 sec

 

Potpredsjednica Kluba zastupnika Europske pučke stranke (EPP) u Europskom parlamentu i potpredsjednica Odbora za vanjske poslove Željana Zovko ponovno je na listi 100 najutjecajnijih zastupnika prema MEP Influence Indexu platforme EU Matrix.

Istraživačka platforma navodi 100 najutjecajnijih zastupnika od ukupno 705 koji su ključni u oblikovanju europskih politika, a najutjecajnijim zastupnikom proglašen je predsjednik Kluba zastupnika EPP-a Manfred Weber, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Europske pučke stranke.

Zastupnica Željana Zovko izrazila je zadovoljstvo što se ponovno nalazi na listi 100 najutjecajnijih zastupnika u Europskom parlamentu.

“Ovo je veliko priznanje za Europsku pučku stranku, Hrvatsku demokratsku zajednicu, ali i za mene kao zastupnicu i sav rad koji obavljam ovdje. Izuzetno mi je drago što je EU Matrix drugi put zaredom prepoznao moj utjecaj u ključnim pitanjima vanjske, sigurnosne i obrambene politike, kao i aktivnosti u promicanju i zaštiti hrvatske kulturne baštine te podržavanju kulturnog i kreativnog sektora, posebice audiovizualne i medijske industrije”, istaknula je Zovko i dodala da će nastaviti svoj rad i aktivnosti u predstavljanju interesa hrvatskih građana i oblikovanju ključnih europskih politika.

Zovko je u Europskom parlamentu potpredsjednica Kluba zastupnika EPP-a zadužena za odnose s pučanima u drugim parlamentarnim skupštinama, točnije OESS-u, NATO-u i Vijeću Europe te je potpredsjednica Odbora za vanjske poslove i zamjenica koordinatora EPP-a za vanjske poslove. Također je potpredsjednica Izaslanstva za odnose s Bosnom i Hercegovinom te Kosovom i članica Pododbora za sigurnost i obranu te Odbora za kulturu i obrazovanje.

Tijekom ovog saziva, Zovko je kao izvjestiteljica Europskog parlamenta pregovarala na Instrumentu za pretpristupnu pomoć (IPA III), a u ime Kluba zastupnika EPP-a bila je izvjestiteljica za nekoliko izvješća, uključujući o odnosima EU-a i Azerbajdžana, Novom europskom Bauhausu, europskim medijima u digitalnom desetljeću te o sigurnosnoj suradnji EU-a i Afrike u Sahelu, Zapadnoj Africi i Rogu Afrike. Zovko trenutačno radi na preporuci o ulozi preventivne diplomacije u rješavanju zamrznutih sukoba, kao i na izvješću o parlamentarnoj diplomaciji u ime Kluba zastupnika EPP-a, stoji u priopćenju.

 

hms.ba/  https://hms.ba//Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)