LIDER “DEVEDESETKE”CVITANOVIĆ SAMOUVJERENO/Mi ćemo na narednim izborima vjerojatno pobijediti HDZ BiH!

Vrijeme:1 min, 52 sec

 

Predsjednik HDZ 1990 Ilija Cvitanović govorio je danas u programu televizije N1 o tome kako je HDZ 1990 ‘završio’ kao dio Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, što s ove pozicije predviđaju po pitanju izmjena izbornog zakonodavstva BiH, te postoji li već finaliziran dogovor.

“Svi su nas kontaktirali…”

“Nismo upali sa rezervne klupe. Naš ministar je ljudska i politička vertikala u našoj stranci, njen osnivač, premijer Hercegbosanske županije, aktivni kirurg u Livnu…”, kazao je Cvitanović.

“Rekao sam da će trenutak kada ćemo biti faktor u Federaciji BiH doći i on je došao. Svi su nas kontaktirali, Čović, Nikšić, Konaković. Kontaktirali su nas i s jedne i s druge strane”, izjavio je Cvitanović, dodajući da pri tome misli i na one koji nisu dio aktuaelne vlasti.

Tvrdi kako se dogodila i ponuda da HDZ 1990 delegira šest ministara i da se krene u pravljenje nove vlasti u FBiH.

Bilo kakvu priču o tome su, kaže, odbili.

Potom je uslijedio poziv Dragana Čovića, kojem su se odazvali.

Tvrdi – zadatak im nije bio da popune rupu koja je nastala odustajanjem NES-a i Stranke za BiH.

Izmjene Izbornog zakona BiH i baza razgovora iz Neuma

Osim na tek finalizirani proces formiranja federalne vlade, Cvitanović se osvrnuo i na naredni izborni ciklus.

“Mi ćemo na narednim izborima vjerojatno pobijediti HDZ BiH. Takav je trend kod hrvatskog naroda. Ako se promijeni izborni zakon i ne budemo ugroženi izborom Komšića, siguran sam da će HDZ 1990 i naši partneri biti, barem na razini izbornog uspjeha HDZ-a BiH”, priželjkuje Cvitanović.

Njihove kritike na račun HDZ-a BiH, dodao je, bit će nastavljene unatoč činjenici da su u zajedničkoj vladi.

“U interesu hrvatskog naroda, osim izmjena izbornog zakonodavstva, u cilju je i razbijanje monopola HDZ-a BiH u predstavljanju hrvatskog naroda”, dodao je Cvitanović.

“Izborni zakon nije dogovoren”

Na pitanje je li već dogovora izmjena Izbornog zakona, kaže:

“Ne, koliko znam, Izborni zakon BiH nije dogovoren, ali je načelno postignut dogovor da se u određenom razdoblju krene u njegovu promjenu, kao i u djelimičnu promjenu Ustava BiH. Teško će biti da se zgodno dođe do kompromisa. Ali, mislim da na bazi razgovora u Neumu, da tu postoji kompromis da se napokon završi priča”, rekao je predsjednik HDZ 1990.

 

Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)