PREDSJEDATELJICA VIJEĆA MINISTARA/Krišto na kraljevskom prijamu u Londonu s čelnicima EU i princom Williamom

Vrijeme:1 min, 16 sec

 

Predsjedateljica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto nazočila je danas Kraljevskom prijamu u povodu predstojeće ceremonije krunidbe britanskog kralja Charlesa III. u Londonu.

Na marginama prijema susrela se s predsjednikom Europskog vijeća Charlesom Michelom, predsjednicom Europskog parlamenta Robertom Metsolom i predsjednicom Europske komisije Ursulom von der Leyen.

 

U odvojenim susretima Krišto je informirala europske dužnosnike o učinku novoga saziva Vijeća ministara u prvih 100 dana rada.

Istaknula je da su načinjeni značajni iskoraci u radu o čemu u prilog govori i činjenica da je na sjednicama usvojeno preko 530 materijala, te da je neupitna opredijeljenost Vijeća ministara europskim integracijskim procesima.

Foto: VM

Krišto je posebice istaknula da je uspostavljena vlast na svim razinama te da su stečen uvjeti za ubrzan nastavak u provedbi reformi. Također je kazala kako je prioritetno, najkasnije u narednih šest mjeseci, napraviti ograničene promjene Ustava BiH i cjelokupnu izmjenu izbornog zakonodavstva na način da se osigura stvarna ustavna jednakopravnost sva tri konstitutivna naroda. Dodala je da je radi toga nužno izvršiti implementaciju presude Ustavnog suda BiH o legitimnom predstavljanju na svim administrativno-političkim razinama kao i implementaciju svih presuda Europskog suda za ljudska prava.

Europski dužnosnici su izrazili zadovoljstvo usljed uspostave vlasti na svim razinama u BiH i kazali da Bosna i Hercegovina ima njihovu kontinuiranu potporu na svom europskom putu.

Tijekom kraljevskog prijema predsjedateljica Krišto se susrela s princom Williamom i princezom Kate Middlton i uputila im srdačne čestitke u povodu sutrašnje krunidbe kraljevskog oca Charlesa III, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH .

 

Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)