SARAJEVO/SDA-ovci pozivaju na masovne prosvjede zbog gubitka vlasti

Vrijeme:1 min, 9 sec

 

Nakon što je postalo definitivno jasno da će SDA danas (petak) izgubiti vlast u Federaciji BiH, iz ove stranke pozivaju na masovne prosvjede.

Naime, visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt danas je donio odluke za deblokadu procesa formiranja vlasti koju je nametnula SDA zajedno sa DF-om iz razloga što nemaju koalicijski kapacitet formirati svoju.

Sad se društvenim mrežama širi poziv na prosvjede ispred Parlamenta FBiH gdje je za petak za 14 sati zakazana sjednica na kojoj treba biti potvrđena nova Vlade FBiH čiji premijer će biti Nermin Nikšić.

SDA-ov federalni zastupnik Salko Zildžić napisao je uz poziv sljedeće: “Kada tiranija i diktatura postanu pravilo, otpor je obaveza”.

Njegov stranački kolega Haris Zahiragić je također poručio isto.

“Od danas, više ništa neće biti isto. Nova pravila igre, jednostavno, zahtijevaju i novi način igre. Kada nepravda postane zakon, otpor postaje dužnost!”, naveo je Zahiragić.

Naravno i SDA-ovi botovi pozivaju na prosvjede jer je u pitanju ‘opstanak naroda’.

Posebno je ‘glasan’ Jasmin Mulahusić. On iz Luksemburga poručuje Bošnjacima da nemaju što pametovati nego da izađu na prosvjede, piše Raport.ba.

“Nema se što puno pametovati. Svi pred parlament. Jedna je DOMOVINA. Ne dozvolimo križarima okupaciju. Htjeli su nedavno rasporediti hrvatsku vojku, nismo im dozvolili. Sada imaju sluge koje će im omogućiti okupaciju. Ali zato svi u saf! Ne damo Bosnu”, navodi Mulahusić.

 

hms.ba/  https://hms.ba//Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)