DOPREDSJEDNIK FBIH STOJANOVIĆ POTVRDIO PISANJE HMS-A/Deset minuta nakon što sam potpisao suglasnost stigla je dojava o bombi

Vrijeme:1 min, 30 sec

 

Potpredsjednik FBiH Igor Stojanović (SDP) obratio se danas javnosti uoči sjednice Zastupničkog doma Parlamenta FBiH na kojoj bi se trebala imenovati Vlada. Nakon odluka visokog predstavnika proces imenovanja Vlade je deblokiran.

Stojanović je jučer dao suglasnost na izmijenjena imena za ministre u Vladi FBiH i objasnio pod kakvim je pritiskom to uradio, potvrdivši točnost informacije koju je jučer objavio Hrvatski Medijski Servis.

“Deset minuta nakon što sam potpisao suglasnost na odluku o imenovanju Vlade FBiH došla je dojava o bombi. Samo zato što se događaju demokratski procesi gdje ćemo znati tko sjedi u ministarstvima i pratiti njihov rad. Osvrnut ću se na odluku Schmidta u izbornoj noći i reći da je zacementirao etničku podijeljenost. Nejasno mi je nakon nove odluke Schmidta koja treba da umanji tu etničku podijeljenost, da oni prave prosvjede. Ovo je velika prilika za BiH i onaj tko dođe na prosvjede danas on je protiv građanske BiH. Mi smo ojačali da sutra građanski dogovor u parlamentima može formirati vlast i bez SDA što je nekada bilo mnogo teže. Ovo je demokratska borba koja mora danas doživjeti svoj epilog i da imamo trajna rješenja za buduća vremena. Iskreno se nadam da će današnji zastupnici u federalnom parlamentu shvatiti odgovornost da formiramo Vladu i da neće zakočiti procese, a da nisu ponudili javnosti neku drugu alternativu jer sam rekao da ne bih imao obraza da je ne potpišem. Danas prosvjeduju i to je unošenje kaosa koji smo vidjeli u institucijama RS”, rekao je Stojanović.

S druge strane, SDA je danas pozvala svoje članove i simpatizere i kako kažu, sve patriote, na prosvjede ispred Parlamenta FBiH kako bi pokazali nezadovoljstvo odlukom visokog predstavnika u BiH da nametnutom odlukom deblokira uspostavu Vlade Federacije BiH. Iz SDA poručuju kako je to na štetu Bošnjaka.

 

hms.ba/  https://hms.ba/ /Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)