SARAJEVO/Bećirović od zapovjednika EUFOR-a traži povećanje broja vojnika u BiH zbog “Dodikove antidejtonske politike”

Vrijeme:1 min, 7 sec

 

Bošnjački član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović razgovarao je sa zapovjednikom EUFOR-a u BiH generalmajorom Helmutom Habermayerom o aktualnoj situaciji u Bosni i Hercegovini.

Bećirović je poručio generalmajoru Habermayeru da je hitno potrebno povećati broj vojnika EUFOR-a u Bosni i Hercegovini zbog opasne antidejtonske politike Milorada Dodika u našoj zemlji. On je istakao važnu ulogu EUFOR-a u Bosni i Hercegovini kao jamca stabilnosti i sigurnosti.

Također je poručio da Bosna i Hercegovina ostaje posvećena očuvanju stabilnog okruženja za sve građane, euroatlantskoj perspektivi i doprinosu međunarodnom miru. Generalmajor Habermayer izjavio je da je EUFOR pouzdan partner svih građana Bosne i Hercegovine i izrazio podršku institucijama Bosne i Hercegovine u održavanju sigurnog i zaštićenog okruženja u našoj zemlji.

On je naglasio da snage EUFOR-a pažljivo prate sigurnosnu i političku situaciju u Bosni i Hercegovini. Istaknuto je da EUFOR misija nastavlja komunicirati sa svim lokalnim vlastima u svim dijelovima Bosne i Hercegovine putem mreže timova za vezu i promatranje.

Bećirović je izrazio je zahvalnost za dosadašnju suradnju EUFOR-a s Oružanim snagama BiH i drugim institucijama u Bosni i Hercegovini. Bošnjački član Predsjedništva BiH Denis Bećirović i generalmajor Helmut Habermayer izrazili su želju da se i u narednom razdoblju nastavi uspješna suradnja Bosne i Hercegovine i EUFOR-a, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

 

hms.ba/ https://hms.ba/ /Hrvatsko nebo