KASUMOVIĆ/Postoji većina u Parlamentu FBiH, računamo na HDZ 1990 i HRS, Uzunović nije član NES-a

Vrijeme:2 min, 33 sec

 

Zenički gradonačelnik i lider BHI-KF, Fuad Kasumović, tvrdi da njegov zastupnik u Federalnom parlamentu Kenan Uzunović nije prešao u NES i da je sve izmišljotina. Kaže da mu je to potvrdio izravno Uzunović, a dodaje da i dalje postoji parlamentarna većina u Federalnom parlamentu i da će je “pojačati” još sedam zastupnika.

“Apsolutno nisam iznenađen. Kenan Uzunović je i dalje član BHI-KF, pogledajte što je objavio na Facebooku. To je laž i propaganda pred formiranje nove vlasti. Dakle, on nije prešao u NES”, kazao je Kasumović za Klix.ba.

Na pitanje kako komentira fotografije koje su poslali iz NES-a na kojima Kenan Uzunović potpisuje člansku kartu, Kasumović kaže da ga je Uzunović danas zvao deset puta i rekao mu da to nije tačno.

“On je meni decidno rekao, ne vidim ja da je potpisivao člansku, da je bio gost tamo, da su ga zvali i da nije član NES-a. Upravo sam razgovarao s njim. Ja ne lažem. Ja nikome ne branim. Mi nismo ni stranka, BHI-KF je skup slobodnih građana ove države koji žele dobro i nikome ne branim da ide gdje hoće i gdje mu je bolje. Upravo mi je poslao, pogledajte što je objavio na Facebooku. Dakle to je laž. NES je za mene uvijek bio kriminalna organizacija i ne vjerujem da je prešao tamo”, dodao je Kasumović.

Na pitanje je li moguće da jedna stranka pošalje službeno priopćenje o svom novom članu, s fotografijama, a da to ne bude točno, Kasumović odgovara: “Za kriminalce ništa nije neobično. I dalje on ostaje u BHI-KF. Ako Kenan Uzunović misli da mu je bolje, nemam ništa protiv, ali 10 puta me zvao, kaže da nema veze s tim. Ali nemam nikakvu tegobu i ako je prešao, sretno mu bilo”, dodao je.

Upitan za parlamentarnu većinu koja je danas postala upitna nakon priopćenja Stranke za BiH i NES-a da više neće biti uz Trojku i HDZ, Kasumović je kazao: “Postoji većina i bez njih. Oni se, da prostačkim jezikom kažem, kuvaju. Kuvali su se s državnom vladom gdje obje stranke imaju jednog zastupnika, htjeli su ministarstvo, a to nije red. Te dvije stranke imaju jednog zastupnika, kao i BHI-KF. Sve vrijeme je to kurvaluk. Neka nastave kako hoće, ima većina i bez njih”, tvrdi Kasumović.

Za Klix.ba kaže da u novoj većini treba računati na HDZ 1990 i Hrvatsku republikansku stranku (HRS) i da je to 50 ruku. Na pitanje kako računa da će ostati ova većina, i hoće li netko preći na stranu Trojke i HDZ-a, Kasumović kaže:

“Pa kako je SDA kupovala, nama će sami preći za bolju BiH i budućnost ove države. Znam da će preći, ima ih sedam da se to završi. Iz SDA ima, iz SBiH, iz NES-a, već ih je napustio Arnel Isak. Ima puno mušterija. Oni će glasati na sjednici, apsolutno”, zaključio je.

Nakon razgovora s Kasumovićem novinari Klixa pozvali su i Uzunovića za komentar, ali je on kazao da “ne bi danas o ovoj temi”.

 

hms.ba/  https://hms.ba//Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

Odgovori