PRIKRIVENA PRIJETNJA: LENDO: Neka Schmidt dobro razmisli prije donošenja odluke

Vrijeme:1 min, 12 sec

 

Potpredsjednik FBiH Refik Lendo komentirao je danas formiranje vlasti u FBiH, te je poručio visokom predstavniku Christianu Schmidtu da dogovor o ovom pitanju trebaju postići političke stranke.

Kazao mu je i da, ako se odluči na korištenje Bonskih ovlasti, dobro pazi hoće li to moći i realizirati.

-Ako treba neka domaći akteri konačno sjednu i neka dođe do formiranja vlade, sve ostalo je greška. Greška je ovo što prozivaju, uče kojekakve dove da im visoki predstavnik formira vladu, da neka politička stranka s tisuću glasova sudjeluje u ovome, to je nešto što građani FBiH ne podržavaju – rekao je Lendo.

On je također uputio svoj poziv Schmidtu, ali da ne donosi nikakve odluke o formiranju vlasti u FBiH.

– Predlažem mu da pusti nas da donosimo odluke u FBiH i konačno mislim da je došlo to vrijeme, a svaka odluka njegova neće biti dobra i najpravednija kada je riječ o Vladi FBiH – rekao je Lendo i dodao:

– Treba dobro izanalizirati što u ovakvim uvjetima i kakvu odluku donijeti, kako je realizirati, hoće li je moći realizirati. Ja se nadam da će povesti računa o tome da odgovara svim političkim strankama, a ne samo Čoviću i da bude na duži period.

Podsjetio je i na to da je Parlament FBiH usvojio zaključak koji se odnosi na poziv Christianu Schmidtu da ne donosi nikakve izmjene Ustava FBiH te je kazao da je to proslijeđeno visokom predstavniku.

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

Odgovori