(VIDEO) Todorić: Oni su na maksimalno kriminalan način došli do insolventnosti Agrokora

Vrijeme:2 min, 40 sec

 

Danas ću probati transparentno reći je li Agrokor bio u problemima, rekao je Todorić

Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić drži konferenciju za novinare u Novinarskom domu u Zagrebu. Teme koje je najavio su uloga izvanredne uprave Agrokora u kreiranju insolventnosti grupe Agrokor te financijsko-poslovno stanje Fortenove u odnosu na Agrokor.

– Veliki trud sam uložio da bi skupio dokumentaciju i probao dokazati istinu. Na tom poslu sam uspio, napravio sam sve svoje zadane ciljeve osim dvije stvari koje još javno nisam komunicirao. To su i teme današnje konferencije. Danas ću probati transparentno reći je li Agrokor bio u problemima. Drugo, nisam komunicirao o Agrokoru poslije mog odlaska, no s obzirom da se stalno iznašaju informacije, reći ću nešto i o tome – rekao je Todorić.

– Agrokor nije bio insolventan, nije imao nikakvih problema. Oni su smislili pakleni plan da uzmu jednu od najprogresivnijih kompanija u ovom dijelu Europe i onda su na jedan maksimalno kriminalan način došli do insolventnosti Agrokora – rekao je Todorić.

– Agrokor je bio pred burzom, mogli smo mi pomoći državi, a ne da je država trebala pomoći nama. To je prava istina stanja Agrokora i to ćete vidjeti što je istina kada prođu sudske odluke – rekao je.

– Danas imamo kompaniju koja ima 30 milijardi konsolidiranog prometa, koja vene, nestaje. Oni danas imaju dug 33 i pol milijarde. Isti dug kao i mi. Moj dug se za svaku kunu i euro zna. Bili smo najveća kompanija u Sloveniji, BiH, Srbiji. 35 milijardi je toliko dobro uloženo. Gdje su oni uložili. S nule su došli na 33 milijarde. Neka dođe Plenković pa neka objasni. Od ove 33 milijarde tu je sigurno dvije milijarde ukradeno – rekao je Todorić.

– Mene stalno prozivaju za moj dvorac. To je jedino što imam, četiri obitelji su unutra. Nek drugi kolege pokažu svoju imovinu. Ja sam svu svoju imovinu ostavio u Agrokoru – dodao je Todorić. – Agrokor nije imao insolventnost, oni su izmislili insolventnost. Agrokor je imao odlične rezultate – rekao je Todorić.

– Iza njih stajale službe ruske, pa nažalost i Amerike, a protiv mene stala i hrvatska Vlada. Mislim da sam napravio pametne poteze, trebalo je sačuvati u to vrijeme glavu. Martina Dalić je došla u moj ured i rekla direktno prepiši. Mislite da to nije prijetnja? Poruke sam dobivao, nemoguće je bilo u tom trenutku njima se suprotstaviti – rekao je Todorić.

Novinari su ga pitali priprema li se za kampanju.

– Ja sam otišao u London ciljano. Moj tata je ’71. bio zatvoren, imali smo problema. Imao sam familijarno iskustvo, prijatelji su mi rekli da neću imati pravdu u Hrvatsku. Kad sam se vratio iz Londona rekao sam da idem u politiku. Ja sam odonda u politici i od onda radim, ja sam spreman. Idem u politiku i to nije sporno – rekao je Todorić te dodao kako će osnovati svoju stranku te da njegova stranka ide samostalno u izbore.

– Ovdje sam bio pitan zašto sam potpisao i otišao. Od tog trenutka to je takvo blaćenje, to su takve laži, gdje je to da nisam platio porez, da sam prebacio pare, zašto šest godina nisu nešto našli protiv mene, a svi su bili angažirani – rekao je Todorić na kraju konferencije za medije.

VL/https://www.vecernji.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)