Kardinali Müller i Burke ukorili njemačke biskupe zbog uvođenje blagoslova za istospolne zajednice

Vrijeme:2 min, 45 sec

 

Sinoda njemačkih biskupa velikom je većinom odobrila crkvene blagoslove istospolnih zajednica i zajednica između razvedenih i ponovno vjenčanih katolika, no taj je potez naišao na oštre kritike nekih članova katoličke hijerarhije koji su optužili njemačke biskupe za napuštanje vjere.

Njemački kardinal Gerhard Müller i američki kardinal Raymond Burke ukorili su njemačke biskupe i pozvali na njihovo sankcioniranje u intervjuu za EWTN-a.

“Potrebno je održati suđenje i oni moraju biti osuđeni te biti udaljeni iz svoje službe ako se sami ne obrate i ne prihvate katoličku doktrinu”, rekao je kardinal Müller tijekom intervjua.

“Vrlo je žalosno da je većina biskupa izričito glasovala protiv objavljenog nauka, i objavljene vjere Katoličke Crkve i cjelokupnog našeg kršćanskog mišljenja, protiv Biblije, Božje riječi u Svetom pismu i u apostolskoj tradiciji i u definiranom nauku Katoličke Crkve”, dodao je kardinal.

Kardinal Müller je dodao da su laici i biskupi koji su podržali ove rezolucije na Njemačkom sinodalnom putu “pod utjecajem ove LGBT i ”woke” ideologije, koja je materijalistička i nihilistička”.

“Apsolutno je bogohulno blagoslivljati te oblike života koji su, prema biblijskom i crkvenom nauku, grješni jer su svi oblici spolnosti izvan valjanog braka grijeh i ne mogu biti blagoslovljeni”, istaknuo je.

“Ako pogledate u Bibliji, definitivno je brak samo između muškarca i žene koji su ujedinjeni u ljubavi tijelom i dušom,” rekao je kardinal, “i imaju mogućnost [da] postanu očevi i majke te osnivaju obitelj.”

Kardinal Burke pozvao je Vatikan da sankcionira biskupe koji su glasali za blagoslov homoseksualnih zajednica.

“Bilo da se radi o odstupanju, heretičkom učenju i nijekanju jedne od doktrina vjere, ili o otpadništvu u smislu jednostavnog odlaska od Krista i njegovog nauka u Crkvi da bi se prihvatio neki drugi oblik vjere, to su zločini,” rekao je kardinal Burke. “Mislim, radi se o grijesima protiv samoga Krista i to očito najteže prirode. A Zakonik kanonskog prava predviđa odgovarajuće sankcije.”

Kardinal je upozorio da se Crkva “koristi” za promicanje ideološke agende.

“To su ljudski izumi, ljudske ideologije koje se guraju i Crkva se koristi za njihove ciljeve”, dodao je kardinal Burke. “A ono što čini jest da pretvara Crkvu u neku vrstu ljudske agencije, gotovo poput vladine agencije kojom se manipulira kako bi poticala određene programe i određene planove. I zato se moramo probuditi i shvatiti što se događa.”

“Primijetit ćete da u velikom broju ovih govora nikada ne čujete ime našeg Gospodina”, rekao je kardinal Burke. „Nikada se ne govori o tome što nas Gospodin Isus Krist uči, što traži od nas. Dakle, ovo je vrlo ozbiljna situacija.”

Kardinal je također odgovorio na sugestiju da se “protivnici ovih reformi često ismijavaju kao oni koji se protive papi”.

“Mi smo ti koji volimo Papu i pokušavamo mu pomoći da izvrši svoje poslanje, dok ovi ljudi koji jednostavno ignoriraju ono što im Rim govori, što im govori Petrova Stolica, pokazuju da nemaju poštovanja prema njemu, prema čemu su oni zaista Papini neprijatelji. Mislim da je to jasno, te svaka razumna osoba to može vidjeti”, rekao je.

Kardinal Burke dodao je da papa Franjo “ponekad govori stvari koje su vrlo jasne i u skladu s naukom Crkve kad su ove stvari u pitanju”.

“Ono što agenti revolucije rade je jednostavno ignoriranje ovih izjava i prihvaćanje drugih izjava u kojima se čini da je njima naklonjen”, zaključio je.

 

https://www.quovadiscroatia.com/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

Odgovori