1000 misli u korist života – Molitve nade

Vrijeme:1 min, 52 sec

 

Biti mama ili tata je iščekivanje i iznenađenje, ali je i svakodnevna konstanta, radost u radu, bol, povjerenje u Boga koji se prikazuje kao milosrdni Otac i kao Majka koja ne može zaboraviti svoje dijete.

 

111
Suosjećajni i milosrdni Oče, poznavatelju umova i srdaca, samo ti poznaješ vjeru ovog oca i ove majke….
Pruži im utjehu vjerovanja da je dijete čiju smrt oplakuju u rukama tvog milosrđa.
I, tvojim milosrđem i tvojim oprostom, udijeli (imena) milost tvoje pomirljive ljubavi.
Molimo te to po našem Gospodinu Isusu Kristu, Sinu tvojem koji živi i kraljuje s Tobom u jedinstvu Duha Svetoga i koji je Bog, u sve vijeke vjekova.
Amen.

112
Ti si, Gospodine, stvoritelj i branitelj života.
Ti si naše konačno boravište.
Preporučujemo ti ovo dijete (ime) uzdajući se u tvoje milosrđe i tvoju očinsku ljubav; molimo te da mu/joj udijeliš vječnu sreću.
Svrni svoj pogled prema (ime) koji/a je pretrpio/la ovaj gubitak zbog grijeha. Ojačaj ga/ju u vjeri, nadi i pomirljivoj ljubavi.
Pomozi (ime) svojim milosrđem i svojim mirom kako bi se jednog dana mogao/la sastati sa svojim djetetom pa da te vječno slavi.
Molimo te to po tvom Sinu, Isusu Kristu, našem Gospodinu.
Amen.

113
Gospodine Bože, dobrostivi i brižni, povjeravamo tvojoj ljubavi ovog malog (ime). Primi ga u život vječni.
Molimo te za njegovog oca i njegovu majku koji ti se, tužni i jadni, obraćaju zbog gubitka svog djeteta. Daj im snage i hrabrosti i pomozi im u njihovoj tuzi i boli kako bi se jednoga dana mogli sastati sa svojim djetetom u miru tvog Kraljevstva.
To te molimo po Kristu, našem Gospodinu.
Amen.

114
Očinska i majčinska duša daju naslutiti kakvu sve predanost i darivanje znači dati život jednoj osobi. I dati ga oponašajući Boga, čuvajući ga u svakom trenutku, preuzimajući odgovornost za njega do te mjere da su spremni žrtvovati vlastiti. Koliko osoba tako osjeća!

115
Biti mama ili tata je iščekivanje i iznenađenje, ali je i svakodnevna konstanta, radost u radu, bol, povjerenje u Boga koji se prikazuje kao milosrdni Otac i kao Majka koja ne može zaboraviti svoje dijete.

Prethodno:

1000 MISLI U KORIST ŽIVOTA

 

1000 misli u korist života, Hrvatsko nebo

Odgovori