SCHMIDT: SDA ima 13 izaslanika, to nije blokada, neka se dogovore

Vrijeme:58 sec

 

Visoki predstavnik Christian Schmidt rekao je za N1 da je odluku o izmjeni Izbornog zakona pisao uz pomoć pravnika koji imaju jako mnogo iskustva.

– I zbog toga je ta odluka moja, nosim je na grbači. I dalje smatram da imamo pozitivne efekte te odluke. Više nemamo blokade HDZ-a, kaže Schmidt.

On je dodao da je deblokirao FBiH tako što je nominaciju kandidata za predsjednika i potpredsjednika FBiH stavio u vremenski okvir od mjesec dana.

– To je jedan mali uspjeh. Nismo također imali Ustavni sud Federacije, a tri mjeseca nakon izbora, mojom intervencijom, on je popunjen. Nisam znao kakvi će biti izborni rezultati, nisam mogao predviditi kakvu će tko imati većinu u domovima naroda. SDA ima 13 glasova u Klubu Bošnjaka Doma naroda FBiH i ima većinu, ali to više nije blokada. To je klasični slučaj koji imamo u demokraciji. Unutar jednog naroda su i oni se moraju dogovoriti, smatra Schmidt.

Na pitanje je li moguća vlada SDA, “Osmorke” i HDZ-a?, Schmidt odgovara:

– U demokracijama imate razne modele, očekujem od političara da to riješe. Sigurno ima mogućnosti o kojima se može razgovarati. Očekujem da se dogovore.

 

https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara

Odgovori