BIVŠI HRVATSKI REPREZENTATIVAC BIĆANIĆ ZA HMS/Protiv Egipta ništa nije funkcioniralo, ali Hrvatska se nikada ne smije otpisati

Vrijeme:2 min, 36 sec

 

„Hrvatska rukometna reprezentacija se zadnjih nekoliko prvenstava ne može svrstavati u favorite kao što je to bio slučaj prije deset godina kada smo redovito imali taj, recimo, teret“, kazao je za Hrvatski Medijski Servis Damir Bičanić bivši hrvatski reprezentativac koji je za Hrvatsku zabilježio preko sto nastupa, osvajač je nekoliko europskih, svjetskih, ali i one sa Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine.

Ističe, kako je u porazu protiv Egipta s devet razlike malo toga funkcioniralo.

„Velik je nedostatak ideje u napadu što bi mogao biti puno veći problem od obrane po kojoj smo uvijek bili poznati unatoč nekim lošijim utakmicama, kaže sugovornik HMS-a

On je kao i svi izuzetno iznenađen ovako lošom igrom. Ovo je Hrvatskoj nakon 17 uzastopnih pobjeda protiv afričkih reprezentacija prvi poraz čime su pokvarili dosadašnji stopostotni učinak.

„Izostanci igrača su, također, veliki problem, tri ključna igrača koja nisu tu, a jako su bitni svakako su David Mandić u obrambenoj igri, kao i Halil Jaganjac i Tin Lučin koji je prošlo prvenstvo bio pravo osvježenje u fazi napada, to je naš veliki hendikep“, kazao je Bičanić.

Hrvatskoj reprezentaciji slijede još dvije utakmice, večeras od 20.30 sati igraju sa SAD-om, nakon toga u utorak u istom terminu protiv Maroka.

„Reprezentacije Maroka i SAD su mi velike nepoznanice. Sjedinjenje Američke Države su se nakon dugo vremena plasirale na veliko natjecanje i u prvom kolu su, može se reći, iznenadili Maroko. Sve ovisi o nama, moramo se skupiti kao pravi tim i poboljšati svaki segment igre u tim utakmicama kako bi došli do pobjeda, iako protiv Egipta ništa nije funkcioniralo povijest govori kako se nas nikada ne smije otpisati“, kaže Bičanić.

Kao što smo prethodno već i naveli Bićanić je s reprezentacijom osvajao medalje i na europskim i na svjetskim prvenstvima, ali kao najveći trenutak svoje karijere izdvaja broncu sa Olimpijskih Igara u Londonu 2012. godine jer je kako on kaže sam odlazak na Olimpijske Igre najveći uspjeh svakog sportaša, a još posebnije je kada se donese medalja s takve globalne smotre.

Ističe kako je klupski rukomet iznimno bitan poglavito za razvitak mladih igrač.

„Ove sezone i Zagreb i Nexe imaju izuzetno dobru sezonu. Zagreb bi nakon nekoliko godina mogao proći u play-off Lige prvaka. Klupski rukomet je oduvijek bio stub i podloga za kasnije medalje koje smo donosili s velikih natjecanja, kaže Bićanić.

Kao najveće rukometaše u povijesti Hrvatske izdvaja; Domagoja Duvnjaka, Ivana Balića, Blaženka Lackovića, Igora Vorija, Irfana Smajlagića i još dosta njih jer kako kaže „sva sreća da ih niti ne može sve nabrojati. – Zaista kroz povijest smo imali nekoliko igrača svjetske klase, a po meni naš najbolji igrač ikada je Patrik Ćavar, kaže Bićanić

Kao najveće favorite na ovom prvenstvu kaže da su definitivno to Francuska i Danska.

„Onda Norveška, Španjolska i Švedska. Isto tako postoje i potencijalna iznenađenja i reprezentacije koje se uvijek mogu uključiti u borbu za medalju. Njemačka, Poljska kao domaćin ima izuzetno kvalitetnu ekipu, Egipat, Slovenija ima dobru momčad, ali ni nas se bez obzira na prvu utakmicu nikada ne može otpisati“, poručio je Bičanić.

Piše: Ilija Nikolić

 

hms.ba/ https://hms.ba//Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)