VIDEO/Otkriven detalj s utakmice: Djeca su skandirala ‘ubij Srbina’, a onda su huligani noževima i bakljama napali roditelje

Vrijeme:1 min, 57 sec

 

Na videozapisu nastalom tijekom utakmice dječaci u tamnim dresovima, pretpostavlja se nekog kluba iz BiH, zagrlili su se dok su stajali pored terena i počeli su skakati i skandirati “Ubij Srbina”. Kasnije su huligani napali roditelje djece iz Beograda pri čemu je otac jednog od njih ozlijeđen nožem.

Ne smiruju se reakcije nakon sinoćnjeg incidenta u Sarajevu prilikom kojeg je skupina huligana napala grupu građana iz Beograda koji su odsjedali u hotelu u saravjeskom naselju Ilidža gdje se ovog vikenda odigrava međunarodni nogometni turnir za djecu. Kako su pisali mediji iz BiH i Srbije, u sukobu su napadnuti roditelji mladih nogometaša iz Beograda pri čemu je otac jednog od dječaka hospitaliziran nakon zadobivenih ubodnih rana.

Srbijanski tabloid Kurir jutros prenosi kako se pojavio šokantan snimak* za kojeg tvrde da je nastao jučer ujutro u Sarajevu tijekom spomenutog turnira, a koji, kako prenose regionalni mediji, pokazuje da su tenzije na nacionalnoj osnovi bile prisutne i prije napada.

Na videozapisu nastalom tijekom utakmice dječaci u tamnim dresovima, pretpostavlja se nekog kluba iz BiH, zagrlili su se dok su stajali pored terena i počeli su skakati i skandirati “Ubij Srbina”

Utakmica, barem dok traje snimak, nije prekidana, a u jednom trenutku se čuje kako im muški glas dobacuje: “Ej, ko ti je to rekao da pjevaš?”

 

 

Napadnuta je grupa građana iz Beograda a jedan od njih je izboden nožem. Kako je za Klix.ba ispričao jedan od sudonika događaja, sve se odigralo na jednom međunarodnom nogomentom turniru za djecu koji se ovih dana održava u jednom hotelu na Ilidži.

Prema njegovim riječima, u predvorju hotela je najprije napadnuta grupa roditelja mladih nogometaša FK Zvezdara iz Beograda.

– U jednom trenutku roditelji FK Zvezdara su imali zastavu. Nismo imali nikakvu namjeru bilo koga da provociramo. Iznenada, jedna grupa je ušla i napala nas suzavcem i htjela je da otme zastavu – ispričao je jedan od roditelja mladih nogometaša FK Zvezdara.

Kako je rekao, oni su krenuli za njima, ali vani ih je dočekala još veća grupa koja je bila maskirana, a imali su baklje noževe. Cijeli slučaj potvrdila je i sarajevska policija koja je slučaj prema informacijama u medijima okvalificirala kao kršenje javnog reda i mira. O slučaju skandiranja policija se za sada nije oglasila.

*autentičnost videozapisa nije potvrđena

Vecernji.hr/https://www.vecernji.hr/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)