PREDSJEDNIK SRBIJE VUČIĆ NAJAVIO SUKOB NA KOSOVU?: Nema sumnje da će puška opaliti

Vrijeme:1 min, 9 sec

 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ranije danas doputovao je u Baku, u dvodnevnu radnu posjetu Azerbejdžanu.Komentirao je vijest da će Turska naoružati Kosovo dronovima Bayraktar, prenosi B92.

“To za nas nije ni laka ni lijepa vijest. To će utjecati na naše odnose, iako veoma poštujemo predsjednika Erdogana”, izjavio je Vučić.

Rekao da se nada da će se Srbija uskoro moći pohvaliti značajnim brojem dronova kamikaza i drugih letjelica.

“Bez toga, progutali bi nas kao mačka miša. Malo smo krupniji zalogaj da bi nas sada progutali. Gospodin Rode je poznat po antisrpskim izjavama”, rekao je Vučić.

Komentirao je time izjavu njemačkog predstavnika u Prištini da barikade na Kosovu moraju biti uklonjene do Božića.

Objasnio je da je o zahtjevu KFOR-u za povratak srpskih snaga počeli dobivati odgovore od političara, a ne od KFOR-a.

Tenzije bi bile manje

“Tenzije bi bile mnogo manje da su naše snage na Jarinju i Brnjaku. Njemačka želi punu dominaciju na Balkanu”, rekao je Vučić.

“Što spominjete žrtve? Znate, kao u Čehovljevoj drami u prvom činu kada vidite pušku okačenu na zid, nema sumnje da će puška opaliti. Tako i ovdje”, rekao je Vučić.

Kako je ranije najavljeno, predsjednik Srbije će se sutra prvo sastati sa ministrom obrambene industrije Azerbejdžana, Madatom Gulijevim. Poslije toga u predsjedničkoj palači očekuje ga susret i s predsjednikom Ilhamom Alijevim.

HMS/ https://hms.ba/Hrvatsko nebo

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)