SAD DeSantis ispred Trumpa kao mogući republikanski predsjednički kandidat

Vrijeme:54 sec

 

U anketi o potencijalnim republikanskim kandidatima na sljedećim predsjedničkim izborima u SAD 2024. godine provedenoj među pristalicama Republikanske stranke, guverner Floride Ron DeSantis vodi ispred bivšeg predsjednika Donalda Trumpa za 23 boda.

Danas objavljeni rezultati ankete, koju su zajednički proveli Sveučilište Suffolk i USA Today, pokazali su da je DeSantis dobio značajno veću podršku birača, međutim u drugoj anketi koju je provela agencija Morning Consult Trump je u prednost od 18 poena u odnosu na DeSantisa, prenosi londonski Guardian.

Bez obzira na to David Paleologos, ravnatelj Centra za politička istraživanja Sveučilišta Suffolk, rekao je u intervjuu za USA Today da republikanci i neovisni konzervativci “sve više priželjkuju Trampizam, ali bez Trumpa”, prenosi Tanjug.

Anketa je pokazala da bi u zamišljenom revanšu s Trumpom Joseph Biden, aktualni predsjednik SAD dobio na izborima razlikom od 7 posto, s 47 prema 40 posto, dok bi DeSantis pobijedio Bidena s razlikom od 4 posto , 47 prema 43 posto.

Biden (80) je izjavio da će tijekom božićnih blagdana donijeti odluku hoće li se kandidirati i na sljedećim izborima.

 

hms.ba/ https://hms.ba//Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)