VIDEO/ČOVIĆ O BAKIROVOM POZIVU NA FORMIRANJE “SEMAFOR KOALICIJE”: Ne bavim se prometnom signalizacijom

Vrijeme:1 min, 30 sec

 

U Banja Luci je održan sastanak izaslanstava SNSD-a i HDZ-a BiH, predvođenih liderima stranaka Miloradom Dodikom i Draganom Čovićem.

Dodik je nakon sastanka rekao da će u četvrtak biti održan sastanak SNSD-a, HDZ-a i “osmorke” na kojem bi trebao biti finaliziran dogovor o formiranju Vijeća ministarai i drugih struktura vlasti na zajedničkoj razini, javlja RTRS.

Foto: RTRS

– Za nas je važno da na razini BiH ne bude blokade projekata u Republici Srpskoj – rekao je Dodik.


On je dodao da je na današnjem sastanku potvrđeno opredjeljenje za formiranje vlasti na novou BiH sa “osmorkom”, te da nije bilo riječi o kadrovskim rješenjima, odnosno imenima budućih ministara u Savjetu ministara.

Dodik je naveo da će SNSD podržati izbor Borjane Krišto na mjesto predsjedavajuće Vijeća ministara.

Čović je istaknuo da bi u četvrtak trebale biti završene aktivnosti na formiranju vlasti na zajedničkoj razini.

On je izrazio nadu da bi do Nove godine moglo biti formirano Vijeće ministara.

– Mislim da će biti potpisan i jedan dokument na tragu želja da do kraja godine usmjerimo pažnju oko ključnih projekata koji su vitalni, kako za Republiku Srpsku, tako i za cijeli prostor i mislim da tu neće biti problema – rekao je Čović.

On je izrazio nadu da će i na razini Federacije BiH ovog i narednog tjedna biti završeni dogovori sa strankama “osmorke”.

– Središnje izborno povjerenstvo će morati odraditi posao korektno. Pokazalo se da oni ne rade profesionalno – rekao je Čović.

On i lider SNSD-a komentirali su i izjavu Bakira Izetbegovića koji je pozvao na formiranje tzv semafor koalicije koju bi činile SDA- DF i SDP.

-Ne bavim se prometnom signalizacijom, kratko je kazao Čović, dok je Dodik dodao kako je što se tiče semafora zna jedino da je u Srbcu nedavno postavljen semafor.

HMS/https://hms.ba /Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)